Lokalt | Dags för dag sex och final dag på Jubileumsveckan

Av den 14 augusti, 2015

Precis som under hela veckan bjuds vi på en rad aktiviteter och artister även denna dag.

Bland dessa finns tillexempel

Big Day Out
Villa Strömpis arrangerar Örebro´s första EDM-festival på självaste finaldagen av Örebro 750´s jubileumsvecka – Big Day Out. BDO är precis som det heter ”en stor dag ute” tillsammans med fantastisk musik, underbara människor och en känsla av frihet! EDM står för ”Electronic Dance Music” och artister/ dj´s från världens alla hörn är redo att ta sig an Big Day Out och finaldagen för Örebros 750-års Jubileum. Några av de DJ’s som gästar BDO är Adrian Lux, DJ Anneli och Alfons aka Ganjaman. Till BDO behöver du lösa biljett.

Basketturnering #3x3swetour
Den 15 augusti startar Svenska Basketbollförbundet officiella #3x3swe Tour och det första stoppet är i Örebro under Jubileumsfinalen. 3×3 är en strukturerad form av streetbasket som tagit tillvara på de mest raffinerade delarna av vad basket har att erbjuda publikmässigt. Kom och se lagen göra upp om finalplatserna på teaterplan. Matcherna är 10 minuter korta och det är fyra spelare i varje lag som gör mål på samma korg. Det blir en spännande och fartfylld dag med basket mitt i city.

Yoga för Alla
Jubileumsveckans sista dag, lördag den 15 augusti, bjuds örebroarna in till ett stort yogapass i Slottsparken. Det blir en yoga-workshop bestående av nio stationer där olika former instrueras med hjälp av erfarna lärare. Arrangör är:

Yogalife:
På Yogalife eftersträvar vi en sund och harmonisk syn på utförandet av yoga, där vi på ett mjukt sätt hjälper varje elev att hitta in en yogaform som passar elevens egen förmåga och kropp

Happy Spine & Mind; ISHTA-, Yin-, restorativ- Globalyoga och yoganidra:
Yoga; en skattkista av verktyg som hjälper oss hitta vår inneboende potential och låter oss växa med respekt, humor och integritet samt visar oss vägen med vänlig nyfikenhet till fysisk och mental styrka.

Yoga Stark, Maria Rizell Hegg, YogaMonks-inspirerad lärare
”Jag eftersträvar att arbeta med kropp och sinne som en balanserad och harmonisk enhet eftersom vår styrka är större än summan av våra muskler. ”

Mandala Yoga
Annelie Fridman & Helen Skarehag
Hathayoga med inspiration från ISHTA yoga och Chayayoga
”Hos oss på Mandala får du en yoga som ger dig möjlighet att utvecklas i din egen takt, utifrån din kropp och förmåga”.

Här följer några av artisterna man kan njuta av.

GO STEREO
Örebrobandet Go Stereo är ett upcoming pop rockband. Bandets senaste release av deras mashup på 2014 års största hits blev en viralsuccé på Youtube och flera andra sociala medier. Klippet delades av stora medier som Metro, Veckorevyn, Nyheter24 och Tidningen Julia. Go Stereo har tidigare supportat artister som Yohio, David Lindgren och JTR. Med sina poppiga riff och catchiga refränger så förvandlar Go Stereo hela publikhavet till ett enda stort dansgolv på nolltid.

NOVA MILLER
Nova Miller är en kommande stjärna som fått kontakt med 21:12 Entertainment och Universal Music. För tillfället arbetar Nova Miller för fullt på sitt debut album. Global stjärnstatus väntar garanterat denna unga nordiska talang, som hämtar sin inspiration från bland andra Taylor Swift, Bruno Mars och Christina Aguilera.

MAGNUS UGGLA
Magnus Uggla, är en svensk pop- och rocksångare, låtskrivare, revyartist, och skådespelare. Han slog igenom med låten Varning på stan 1977 och två år senare var han med i Melodifestivalen.  Vem känner inte igen den lockhåriga mannen med solglasögon? Magnus är just nu aktuell i tv-programmet Uggla flyttar in och i juni beger han sig ut på sommarturné.

Se hela programmet här>>

Nöje | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login