Lokalt | Då var det dags för Örebro Pride

Av den 27 augusti, 2015

Nu är det dags att ladda upp sommaren med Örebros största kulturfestival – Örebro Pride!

Programmet inför årets kulturfestival är klarlagt och vi som arrangerar Pride inser att 2015 års fest kommer bli hysteriskt färgsprakande. Nu är det nedräkning som gäller! Vecka 35 kommer manifestationen dra igång med fullt ös: massor av seminarier och utställningar, aktiviteter för stora och små, den traditionella regnbågsparaden och regnbågskonserten i Stadsträdgården samt mycket mer av dess utbud.

Vid förra årets parad deltog mer än 3600 festglada och stolta individer. Åskådarna längs paradvägen blir alltmer förväntansfulla för varje år som går och är ute i god tid för att se alla människors fest marschera genom ett vackert och färgsprakande Örebro i sensommarsolen.

Först och främst vill vi meddela att vi i styrelsen för Örebro Pride är jätteglada att ni vill vara en del av vår regnbågsfamilj. Utan er skulle festivalen inte i närheten bli lika uppskattad, därför är vi väldigt tacksamma att ni gör evenemanget till det mest upplevelserika genom tiderna!

Alla är välkomna att deltaga vare sig du har på dig dina mest färgfyllda och festglada kläder eller om du väljer att komma precis som du är. Gå med din partner, din familj och/eller kompisgänget. Du kanske går själv och dansar bakom något av lastbilsekipagen när människorna dansar i takt till musiken som spelas ur högtalarna.

Vi hoppas att ni är lika taggade och laddade som vi är och att det blir ännu en härlig sommar med massor av lycka, kärlek och gemenskap tillsammans. Återigen hälsar vi er varmt välkomna till 2015 års Pride-festival i Örebro!

Nedan finner du ny och viktig information gällande programpunkten;

DATUM OCH PLATS
Paraden kommer att äga rum under lördagen den 29 augusti 2015 med avmarsch från Scandic Grand Hotel på Fabriksgatan 21 (mittemot Conventum) klockan 18.00.
Scandic Grand Hotel är årets samlingsplats.

REGNBÅGSFESTEN
I år kommer regnbågsfesten att äga rum med start klockan 16.00 vid samlingsplatsen som är Scandic Grand Hotel. Förra årets förfest blev en väldigt uppskattad succé av många, såväl besökare och paraddeltagare som arrangörerna själva. I repris anordnas detta av Scandic i samråd med oss från Örebro Pride.

Dock kommer det finnas ett större utbud av erbjudanden på plats. Scandic kommer öppna upp baren (18-årsgräns) och verandan, sälja goda baugetter och wraps till ett billigt pris, hud- och hårvård kommer att erbjudas av elever från länets gymnasieskolor, aktiviteter för stora och små kommer finnas på plats samt härlig och underhållande musik.

PARADVÄGEN
I och med att Open Art arrangeras samtidigt som paraden äger rum har vi fått göra några få justeringar på paradvägen. Informationen vi gick ut med tidigare gäller inte – den nya vägen är följande: Scandic – Änggatan – Drottninggatan – Våghustorget/Över Rudbeckstunneln – Stortorget – Storbron (Slottet) – Järntorget – Olaigatan – Alnängsgatan – Hamnbron – Trädgårdsgatan – Engelbrektsgatan – Manillagatan – Kanalvägen (gångväg) – Stadsträdgården.

ANKOMST TILL SCANDIC
Vid samlingsplatsen kommer vi att finnas på plats för att välkomna er.

När ni anlänt till samlingsplatsen ska ni (anmäld paraddeltagande verksamhet) checka in vid incheckningen. Incheckningen går till genom att meddela sin närvaro vid Örebro Prides monter i loungen på Scandic. Vi ser helst att ansvarig kontaktperson för respektive anmäld verksamhet visar upp sin bokningsbekräftelse.

Från klockan 16.00 går det bra att checka in. Incheckning sker senast klockan 17.15! Vid eventuell försening skall detta meddelas omgående till ansvarig paradsamordnare. Telefonnummer finner ni i informationsutskicket under vecka 35.

Personal från Örebro Pride kommer att visa er plats i ledet. Senast klockan 17.45 skall alla paraddeltagare stå samlade vid respektive sektionsplats innan avmarsch.

ANKOMST TILL STADSTRÄDGÅRDEN
Enligt våra beräkningar kommer vi att anlända till vår destination klockan 19.00. Destinationen är precis som förra året – Stadsträdgården. I den stadsidylliska parken kommer den stora regnbågskonserten ta vid med underhållning av artisterna.

Vid ingången till Stadsträdgården ser vi helst till att ni som använder musik stänger av ljudet helt.

För att inte förstöra grönområdena i parken vill vi att ni som har lastbilsekipage eller övriga fordon, stannar utanför entrén vid återvändsgränden. Ni som går bakom ett fordon går förbi framförvarande sektion.

PRAKTISK INFORMATION
Sista anmälningsdag för deltagande i paraden (gäller endast verksamheter, företag/myndigheter och föreningsorganisationer) är tisdag 25 augusti. Anmälan görs via följande länk: http://goo.gl/forms/VHpcxQSDaZ

Självklart går det att anmäla sig efter utsatt tid, det enda som skiljer sig är att musik ej får användas och att er sektionsplats har reserverats längst bak i ledet. Det går även att anmäla sitt deltagande direkt vid incheckningen.

Deltagandet är helst kostnadsfritt!

TIDSLINJE
14.00 Personal från Örebro Pride kommer att finnas på plats.
16.00 Incheckningen öppnar och regnbågsfesten äger rum med start.
17.15 Senast incheckning för paraddeltagande.
17.45 Alla paraddeltagare skall stå samlade vid respektive sektionsplats.
18.00 Avmarsch från samlingsplatsen.
19.00 Beräknas ankomsttid till slutdestinationen.

ORDNINGSREGLER
Det är viktigt att du som ansvarig kontaktperson (eller någon annan ansvarig för verksamheten) går igenom ordningsreglerna och säkerhetspolicyn med alla deltagande i gruppen. Reglerna gäller alla berörda såsom ansvarig personal, deltagare och åskådare som finns på plats. Dokumentet med regler och policy finns att läsa på vår hemsida www.orebropride.se/paraden/ordningsregler

JOBBA SOM VOLONTÄR
Vill du vara en del av 2015 års Örebro Pride? Just nu söker vi efter engagerade och motiverade personer som vill hjälpa till med årets fest. Skicka in din ansökan direkt via vår hemsida www.orebropride.se/volontarsansokan så hör vi av oss!

FRÅGOR OCH FUNDERINGAR
Frågor och funderingar eller är i behov av något? Då rekommenderar vi dig att fråga någon av våra volontärer eller annan personal på plats. Det går även att kontakta ansvarig paradsamordnare på plats eller via mejl kevin@orebropride.se

ANSVARIG PARADSAMORDNARE
Under årets festival är Kevin Ländell ansvarig för planeringen, genomförandet och utvärderingen av regnbågsparaden.

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login