Lokalt | Crossroad Jam återuppstår på Live At Heart 2016

Av den 14 juni, 2016

Crossroad Jam återuppstår på Live At Heart 2016, efter 21 år är de på samma scen igen!

Dåvarande Örebrobandet Crossroad Jam strålar samman för ett unikt framträdande och detta under Live at Heart i höst, sista gången man spelade tillsammans var på Slottsfestivalen 1995.

Numera är medlemmarna utspridda över hela landet men det musikaliska engagemanget har ändå följt dem genom åren.

– Så är det, berättar bandet. Vi har nog alla, i en eller annan form fortsatt med musik även efter det att Crossroad Jam upplöstes 1995. Men spelat tillsammans har vi aldrig gjort och om sanningen ska fram var det nog ingen som trodde att vi nånsin skulle göra det igen. Detta blir ett unikt tillfälle både för oss och publiken! När frågan ställdes om att göra det här var vi nog alla ganska snabba med att tacka ja, helt enkelt för att det ska bli så kul att spela tillsammans igen. Vi har ju dessutom inte träffats på en massa år så det blir speciellt bara det!

Crossroad Jam bildades 1989 och hann med att släppa två album, det första under en tysk etikett och den andra på ett svenskt bolag, Megarock Records.

Ett flitigt framträdande på alla sorters rockklubbar och scener både i Tyskland, USA och Sverige gav bandet ett välförtjänt rykte som ett starkt liveband och sommaren -93 fick man också chansen att uppträda på Karlshamns rockfestival, den festival som numera kallas Sweden Rock.

Under sina verksamma år hann bandet med att byta sångare en gång. Den ursprungliga sångaren, som varit med sen 1989, Kent Paul Svensson, ersattes 1992 av Roland Chantre som också sjöng på bandets sista album.

Men det handlade aldrig om att nån fick sparken? 
Nej, absolut inte. Omständigheter av tämligen komplicerad natur gav oss och Kent Paul ingen chans, berättar bandet. Både Kent Paul och Roland var (och är) fantastiska sångare med personlig stil. Vi försökte aldrig hitta nån ny Kent Paul. Vi ville däremot hitta en sångare med samma personliga uttryck fast på sitt eget sätt, förklarar man.

Den inriktning man tog med Roland vid mikrofonen utvecklade bandet ytterligare och det förevigades också på det sista albumet ”From within” som släpptes 1994. Båda sångarna kommer finnas med vid detta unika framträdande i höst. Låtar från båda albumen utlovas.

Vi ser fram emot att få träffas igen och det ska bli hur kul som helst. Hoppas den publik som väljer att dela vår kväll på Live at Heart också får dela vår glädje, avslutar bandet.

Crossroad Jams sista framträdande var vid slottsfestivalen i Örebro 1995.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login