Lokalt | Color Me Rad kommer till Örebro

Av den 10 mars, 2015

Nu står det klart att det färgsprakande internationella löploppet ”Color Me Rad” kommer till Örebro under Jubileumsveckan, 10 – 15 augusti.

Tisdagen den 11 augusti arrangeras Idrottens- och Hälsansdag i samband med festivalveckan vid slottet. Det har under en längre tid planerats för ett citylopp mitt i centrala Örebro under festivalen. Nu är det klart att Örebro 750 år kommer att samarbeta med det uppmärksammade och galna loppet ”Color Me Rad”.

”Color Me Rad” är blivit oerhört populärt och är världens största och första färglopp med över 2,6 miljoner löpare världen över. Det 5 km långa löploppet går ut på att deltagarna får en färg på sig vid varje kilometer de passerar. Man springer genom alla regnbågens färger och vid målgång exploderar detta till ett fullskaligt färgkrig med DJ och dans. (färgen, som består av majsmjöl och karamellfärg, är helt ofarlig för människor, djur och natur)

–    Att ”Color Me Rad” kommer till Örebro under Jubileumsveckan blir magiskt! Att loppet endast är 5 km långt gör att det passar alla och man bestämmer själv om man vill springa eller gå runt. Det kommer bli en enda stor färgfest runt slottet, säger Örebro 750-års projektledare Sandra Almqvist.

Det är första gången som ”Color Me Rad” satsar på att arrangera detta lopp utanför storstäderna och det ligger helt i linje med Örebros satsning på att bli en av Sveriges största evenemangstäder. För att göra evenemanget tillgängligt för så många som möjligt bjuder Örebro 750 år örebroarna på en del av anmälningsavgiften.

–    Vi på ”Color Me Rad” är oerhört glada att få vara med och fira att Örebro fyller 750 år! Tillsammans med alla Örebroare kommer vi göra denna färgfestival till den största och bästa någonsin, säger Johan Berglund arrangör ”Color Me Rad”

Registreringen för anmälan till loppet gör man på www.colormerad.se. Vid anmälan får man en t-shirt, nummerlapp, färgglada solglasögon och egen färgbomb att använda under loppet.

Nöje | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login