Christian Kjellvander till East West i december

Av den 6 december, 2016

Christian Kjellvander återvänder med nytt album och åker på turné, kommer till East West fredag 9 december.

Ända sedan tiden i bandet Loosegoats och första soloalbumet har Christian Kjellvander alltid varit närvarande i svenskt musikliv. Hans unika förmåga att bara efter några sekunders sång kasta in oss i en mental bil längs en landsväg i själva hjärtat av USA, har gjort honom till vårt lands främsta leverantör av indie-americana. Där den sörmländska landsbygden möter de ändlösa amerikanska vägarna – där står Christian Kjellvander som en orubblig vägvisare i våra liv, med vackra melodier och eleganta texter som pekpinne.

Med album som ”I saw Her From Here/From Here I Saw Her, The Rough And Rynge” och senaste ”The Pitcher” (2013) i bagaget, står nu Christian Kjellvander åter redo att förgylla våra liv med ännu en samling låtar. Nya albumet ”A Village: Natural Light” släpps 14 oktober (via Startracks) och är ett album om att leva, älska och dö – om att stanna kvar när det blåser och rida ut stormen. Albumet är inspelat i Christians hem, en gammal sörmländsk missionskyrka och har varvats med deltidsarbete på en kyrkogård – detta för att Christian sökte det verkligaste jobbet som fanns för att låta det blöda in i sångerna.

Nu släpps första singeln ”Midsummer (Red Dance)” och i samband med detta kan vi också meddela att Christian Kjellvander åker på höstturné med fullt band i november (Per Nordmark – Trummor, Pelle Andersson – Keys, Rubén Engzell – Bas).

Fredag 9 december kommer Christian Kjellvander till Örebro för en spelning på East West. Biljetter via East West.

Video | Christian Kjellvander – ”The Woods” (Official Music Video)

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login