Lokalt | Choklad, kärlek och dynamit! Teatergruppen Coola gänget sätter upp ny teaterpjäs

Av den 4 maj, 2015

Teatergruppen Coola gänget är en teatergrupp som har jobbat tillsammans sedan 2009 och där skådespelarna har autism och/eller utvecklingsstörning. Gruppen samverkar med Studieförbundet Bilda och repeterar i 52:ans lokaler i Baronbackarna, vilket även är platsen för premiären av den nya teaterpjäsen, Fina Fräcka Flickor.

Föreställningen handlar om Siwan, Ragnhild och Harriet som är tre fina fräcka flickor som får ett erbjudande av fru Enbär som de inte kan motstå. I ett kassaskåp av märket Frans Jäger ligger ett hemligt chokladrecept som Fru Enbär vill åt. Lyckas ligan hämta receptet belönas de med 310 000 kronor kontant av Fru Enbär. För att försvåra arbetet finns småskurkarna Vesslan och Brorsan med i bilden också, berättar Emma Andersson som både har skrivit manus och är en av två ledare för gruppen.

Hela gruppen ser fram emot föreställningarna och de som kommer kan förvänta sig en teater om choklad, kärlek, dynamit och jakten på pengar, säger Emilie Andersson som är ledare för gruppen.

Föreställning 1: lördagen den 9 maj kl. 19.00
Föreställning 2: söndagen den 10 maj kl. 15.30
Plats: 52:an, Hjalmar Bergmansväg 52, Baronbackarna i Örebro

Biljetterna kostar 80 kr (fika ingår) och bokas på telefonnummer 073-720 29 05 eller köps på plats.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login