Lokalt | Busstorg byggs vid universitetsrondellen – avstängt hela hösten

Av den 20 augusti, 2015

Under hösten kommer det att vara störningar i trafiken vid Örebro universitet och universitetsrondellen när ett nytt busstorg byggs. Endast busstrafik samt gående och cyklister kommer kunna passera genom arbetsområdet. Arbetet beräknas vara klart i mitten på december.

Åstadalsvägen avstängd
Åstadalsvägen, som går från Brickebacken fram till rondellen vid universitetet, kommer att vara avstängd under större delen av hösten. Det gör att boende i Brickebacken, Norra Bro och andra som åker den vägen får köra andra vägar för att ta sig till/från centrala Örebro.

En tillfällig infart kommer att byggas från Sörbyängsvägen för tillfart till Forskarbyn och verksamheterna vid Missionen. Eventuell vidare trafik söderut kommer vara avstängd.

En fil för bussar
Från och med vecka 36 kommer Åstadalsvägen vara avstängd för all annan trafik utom bussar i båda riktningar söder om rondellen. Det kommer att byggas en tillfällig enfilig väg för bussar. Det gör att bussarnas sträckning inte ändras, men busshållplatsen vid universitetsplatsen flyttas tillfälligt. De nya hållplatserna beräknas vara klara till den 14 december.

Läs mer om gatuarbetena runt universitet:

Nytt busstorg >>

Busshållplatser >>

Vändplats på Forskarvägen >>

Örebro Universitet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login