Lokalt | Bussgata blir paradgata i helgen

Av den 25 september, 2015

För andra året i rad har City Örebro och 13 av MRF-anslutna nybilshandlare ett samarbete och anordnar en bilmässa utefter Drottninggatan, mitt i city. Under dagen visar bilhandlarna upp de senaste modellerna på marknaden och besökarna får en unik möjlighet att träffa alla bilhandlare på ett och samma ställe.

Femtiotvå bilar kommer att stå uppradade och nytt för i år är att fordonsutbildningarna i länet har bjudits in att delta på mässan.

Uppskattad Blåljus-aktivitet kommer tillbaka
Under dagen får alla chansen att möta brandkåren, ambulansen och polisen som visar upp sina fordon på övre delen av Stortorget. Barnen får träffa personerna på fältet och kl. 14 får besökarna chansen att se hur man agerar vid en fiktiv trafikolycka.

Massor av skoj för barnen!
Se till att ta med hela familjen till city den här dagen! På övre delen av Stortorget kommer barnen hitta både hoppborg och ansiktsmålning. Precis som förra året kommer det att finnas en fiskedamm för barnen, denna gång är den inte gratis, men alla pengar går oavkortat till Världens barn som också är de som hjälper oss med denna aktivitet.

Program
11.00 Intervju med spelare från Örebro hockey om dagens match.
12.00 Streetdance med Medborgarskolan
13.30 Intervju med spelare från ÖSK.
14.00 Fiktiv olycka. Polis, Nerikes brandkår & ambulansen visar hur det går till under en trafikolycka.

Bilar från de MRF-anslutna bilhandlarna
Bilexpo, Bilforum, VEHO bil, Rejmes, Jonsson bil, Möller bil, Porsche Center, Toyota, BIVA, Örebro Automobilaffär, ÖBAB, Carlsson bil och ORRBYS är alla med och visar upp vad man har att erbjuda.

Lönelördag!
Butikerna är fyllda av erbjudanden lördagen till ära och Våghusgalleriorna har tagit vara på biltemat och ordnar e-bilsrace där barnen har chansen att ta eget körkort på Krämaren kl. 11-15. På Vågen kan du pärla ditt egna armband till förmån för Världens barn och du har chansen att ta en idolbild tillsammans med spelarna i ÖSK.

– Lagom till helgen har örebroarna fått lön och vi förväntar oss mycket folk i city på lördag. Vi såg en tydlig trend förra året att familjer såg dagen som ett perfekt tillfälle att kombinera arrangemanget med shopping och en dag i city. Det hoppas vi ser mer utav i år säger Emelie Oscarson, projektledare för arrangemanget.

Mer information om Bilar på stan & för dagen finns här>>

Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login