Lokalt | Brittiska Din kommer till East West till helgen

Av den 24 november, 2015

I morgon kommer brittiska Din till Sverige för starten på en femdagars-turné i Örebro, Eskilstuna och Stockholm. De spelar varje dag och först ut är en solo-spelning med sångaren/gitarristen/låtskrivaren Nick Grimes på Heavens Door i Örebro – en Sverige-premiär. 

Nick – precis som resten av bandet är ordentligt – peppad inför denna Sverige-turné.

– Bandet har fått sig ett ordentligt fäste i Örebro tack vare sina många bejublade spelningar på Live at Heart-festivalen, säger Patrik Ekelöf, bandets manager och bokare. 

– De ser Örebro och Sverige som sitt andra hem utanför England och är supertaggade på att äntligen få spela även i andra städer denna gång. Att få avsluta på klassiska Engelen tillsammans med Petter och Juha Mulari som bjudit in bandet, är stort och ett tecken på att bandet är på väg att ta nästa kliv för att erövra Sverige.

Din-fakta:
Londonkvartetten The Din har blivit stora Örebro-favoriter, tack vare sina legendariska Live at Heart-spelningar de senaste åren. De spelade på East West i fjol och datumet var den 28 november även då.

Förra gången beskrevs bandet på följande sätt: ”Fyra Camdenbaserade, ekvilibristiska musiker med ett brett leende på läpparna och hjärtat på rätta stället, som vare sig spottar i glaset eller lämnar sin publik otillfredsställd. Flera års turnerande i bland annat Spanien, Tyskland och Holland och spelningar på klassiska festivaler som Glastonbury och Isle of White, gör att ingen någonsin lämnar deras konserter utan ett leende på läpparna.

Deras musik utgör en energisk, akustisk smältdegel, sprängfylld med ingredienser som pop, folkrock, jazz och klezmer toppat med Django Reinhardt-gitarrer och Karlssons klisterkompatibla refränger som The Beatles inte skulle ha tackat nej till.”

Det finns ingen anledning att ändra den beskrivningen, eftersom det är exakt samma sak som gäller fortfarande: starka melodier, spelskicklighet och en sjujädrans energi har gjort att publiken som sett dem, har kommit tillbaka – gång efter gång på Live at Heart.

Vissa har fått egna epitet: ”Öl-killen” (som alltid bjuder bandet på öl serverad på bricka efter bricka efter…) och ”Danskillen” (som… ja, ni förstår). Ta chansen och bli medlem i The Din-klanen! Vem vet – kanske kan du stoltsera med ett eget epitet efter denna konsert?

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login