Lokalt | Bollinger 007 Limited Edition lagom till premiären av Spectre

Av den 31 oktober, 2015

Första gången James Bond drack Bollinger var i filmen ”Live and Let Die” 1973. 14 filmer och ett antal James Bonds senare är han fortfarande sin favoritchampagne trogen. Det här firar champagnehuset med att lansera Bollinger 007 Limited Edition 2009.

– Årets begränsade Bond-utgåva är en champagne med mycket karaktär, precis som agent 007, säger Kajsa Ekman, produktchef för Bollinger.

En långvarig vänskap

Bollinger och James Bond är ett av filmvärldens mest långvariga samarbeten och bygger på den varma vänskapsrelation som byggts upp mellan familjerna Bollinger och Broccoli genom åren. De sistnämnda har producerat Bondfilmerna sedan 1970-talet. Det var Albert ”Cubby” Broccoli som först kontaktade Christian Bizot hos Bollinger med förslaget att världens mest kända hemliga agent skulle dricka en ny Bollinger-årgång i varje film. Eller som James Bond själv säger i ”Moonraker” 1979.

– Bollinger? If it’s a ’69 you’ve been expecting me.

Vita blommor, vanilj och brioche
Bollinger 007 Limited Edition har en djup, gyllene färg, en arom av vita blommor, citrus, bakat päron med inslag av vanilj, hasselnötter och brioche. Smaken är frisk och livfull med toner av torkad frukt, plommon, kvitten och honung och en exceptionellt lång avslutning. Den 30 oktober släpptes cirka 500 flaskor i Systembolagets beställningssortiment. Artikelnumret är 77564 och priset för 750 ml är 1 369 kronor.

– Bollinger 007 Limited Edition är den enda möjligheten att upptäcka årgång 2009, presenterat på det här innovativa sättet, inspirerat av den legendariska elegansen hos agent 007, säger Jérôme Philipon, vd för Champagne Bollinger.

Kyld, inte rörd
Även Blond-flaskans förpackning brukar spegla Bonds omisskännligt maskulina och eleganta stil och den här utgåvan är inget undantag. Den här gången kommer flaskan förpackad i en specialframtagen svart kylare, designad av Carre Basset, som hämtat inspiration från slagen på 007’s legendariska smoking. Kylaren kan hålla flaskan kall i upp till två timmar.

Familjen Bollinger har producerat prestigechampagne sedan 1829. Sex generationer har drivit vinhuset och tålmodigt byggt upp det arv och den kvalitet som man står för idag. Resultatet är ”stora” champagner med kraftfull och sofistikerad stil som uppskattas av stora champagneälskare.

Mat & Dryck | Champagne
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login