Lokalt | Bobby Kimball rockade för ett slutsålt Clarion Hotell

Av den 9 februari, 2013

Bobby Kimball Totos original sångaren gästade Örebro och Clarion Hotell på fredagskvällen, det är trångt slutsålt och publikens förväntningar är höga.

Förbandet Damien går på vid 21:15. Damien är tighta och spelar vad jag skulle kalla en klassisk 80tals hårdrock men bandet känns lite malplacerade här och publiken verkar inte helt begeistrade, det kanske inte är så konstigt då medelåldern på publiken är relativt hög.

Sen var det dags för Bobby och temperaturen på publiken höjs med en gång rejält!

Bobby har fortfarande en bra röst och han har lyckats samla en skara riktigt bra musiker runt sig, samtliga från Sverige faktiskt. Bandet och Bobby verkar ha kul på scenen, man har också förstått varför merparten av publiken är där, så de river av ena Toto låten efter den andra och publiken är nöjd ja till och med mycket nöjd.

Jag tycker att Bobby med band gör en mycket bra spelning men fråga är om inte bandet är bättre än Bobby själv, ta tillexempel Tommy Denander som verkar kunna leverera precis vad som helst från sin gitarr eller Pontus Engborg som behandlar trummorna med en sådan frenesi att man undrar var han får all energi ifrån.

Det är nu trettiofem år sedan Toto släppte sitt första album men jag känner att låtmaterialet fortfarande håller hög klass, extra roligt måste det kännas för Bobby att de tre mest entusiastiska i publiken och som står längst fram är runt arton år och sjunger med i alla låtarna.

Bobby Kimball får hela…
svamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-tom

karl-johan-sandberg-thuKarl-Johan Sandberg, Kultur & Skribent | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login