Lokalt | Björn Lycklig & Roger Karlsson spelar på East West

Av den 29 oktober, 2015

Björn Wallgren har varit frontfigur i banden Generalerna, Feber & Blixtlås. Björn har jobbat och spelat in musik med bland annat Anders F Rönnblom, Perssons Pack, Attentat, Eldkvarn, Gösta Linderholm , Stry mflr.

2013 blev Björn upptäckt utav Magnus Nygren som bland annat upptäckte “Jacob Hellman” och släppte 2014 “Gator från förr” på Monarch Music Group med Generalerna.

Björn har blivit nominerad till Ted Gärdestadstipendiet, varit framröstad två år i rad som årets lokalartist i P4 Örebro! Dessutom har Wallgren fått musikstipendium på Ingbofestivalen för en flitig estradör & har klarat att ta sig från Stockholm till Köpenhamn på bara trubadurpengar under en vecka.

Idag har Wallgren satt ihop ett nytt projekt med musiker ifrån Hans & Greta, Lars Winnerbäck, Anders F Rönnblom, Kjell Höglund, Stefan Stundström, Ape mflr under namnet Björn Lycklig.

Just nu är projektet inne i studion tillsammans med producenten och vännen Johan Johansson från KSMB som bland annat har producerat Lars Winnerbäck & Stefan Sundström. Skivan är beräknad att komma ut till hösten…

Roger Karlsson, sångaren, gitarristen och låtskrivaren släpper nu sitt sjätte soloalbum ”Kysser Sörmlands jord”.

Med låtar som ”Folket under broarna”, ”Under solen” och ”Spår” i bagaget är Roger redan etablerad på den svenska poprock-och visscenen. På den nya skivan möts en uppgörelse med det förflutna med reflektioner om samhällets utmaningar idag.

Roger Karlsson, som har sitt musikaliska ursprung i den tidiga punkvågen och som har spelat i kultförklarade Inferno och Tuk Tuk Rally, vänder den här gången blicken inåt och möter sin barndom i Sörmland. ”Skivan handlar om det enkla och lantliga Sörmland där jag och min familj kommer ifrån. Länge har jag jobbat rätt hårt på att distansera mig från den miljön. Jag har sökt efter något annat, något flådigare och mer urbant. Fåfängt och dumt kan man tycka men ganska mänskligt, antar jag”, säger Roger.

Fredag 30 oktober är dags för Björn & Roger att husera på East Wests scen, kl. 22.00 smäller det!

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login