Lokalt | Big Day Out nästa för Melli Djidic

Av den 12 augusti, 2015

Melli möter upp mig på kontoret för att prata lite om hennes DJande och uppkommande framträdande på Big Day Out.

Melli är en av de Örebro baserade DJs som kommer uppträda.

Big Day Out är Villa Strömpis EDM-festival som går av stapeln den 15 augusti.

Hur började det hela?
-För nio år sedan hade jag en dröm om att bli DJ. Senare var jag hemma hos en kompis vars pojkvän hade ett DJ-set hemma, han visade mig hur det gick till att spela och jag var såld direkt. Jag åkte hem och köpte egna grejor sen var det bara att öva, öva, öva.

-Efter det tog jag kontakt med Klaras och fick gå bredvid deras DJ. Efter det fick jag egna spelningar och på den vägen är det. Så nu har jag spelat på alla klubbar i Örebro utom Strömpis.

Då blir det Strömpis premiär den femtonde alltså.
-Ja precis.

Hur skulle du beskriva din stil som discjockey?
-Det beror på var jag spelar, som nu när jag spelar på Stora Örebro så blir det väldigt varierad musik. Jag börjar med lite warm up med mycket latinska slingor och så för att senare gå över på latino house och mer dansmusik.

Man kan i alla fall säga att det är mycket latinoinspirerat?
-Det kan man säga som Brazill house och annat med rytmer i.

Då är din stil rytmbaserad?
-Jo jag älskar verkligen rytmer, det kan vara afrikanskt, latino och samba inspirerat med mycket bongotrummor och annat med mycket rytmer.

Vad kommer du att spela för typ av musik på Big Day Out?
-Då blir det latin house.

Så då blir det svängigt.
-Det blir det, jag har en timme på mig mellan 17:00 och 18:00 på mainstage golvet.

Hur kommer det sig att du spelar på Big Day Out?
-Jag fick en förfrågan om jag ville spela och det var självklart att tacka ja. Det är ett roligt event som händer på hemmaplan och då vill man ju hänga på.

Man får väl se det som ett bra skyltfönster också?
-Det är det absolut, det är kul att se sitt namn på affischen tillsammans med de stora.

När du tittar på lineupen vem är störst för dig?
-För mig är det Adrian Lux, det är ju mycket sådan musik jag är inne på.

Har du börjat producera någonting själv?
-Nej inget sånt alls. Jag tycker att det känns som man måste lägga ner hela sin själ i ett sådant projekt och det finns det ingen tid för just nu.

Berätta lite om din DJ karriär
– Det började ju i och med att jag fick börja gå bredvid på Kalras, sen blev det egna spelningar på Satin, Njuta och Frimis. Jag bodde också i Barcelona i två omgångar, så andra gången jag flyttade ner så hade jag en dröm om att få spela på en klubb där. På plats sen tog jag kontakt med en tjej som har hand om en hel del event och på något sätt fick jag en spelning samma vecka, det var på City Hall som ligger mitt i stan. Jag fick för övrigt spela där fyra gånger.

Har du någon drömspelning?
-Min typ av musik passar ju bra till typ poolpartyn och liknande så utomlands på någon stor utomhusfest eller strandfest.

Då får vi önska dig lycka till på lördag och i framtiden.

Karl-Johan Sandberg, Vin Dryck| ÖrebroguidenKarl-Johan Sandberg, Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login