Lokalt | Betnérs rykte större än Magnus själv

Av den 2 juli, 2015

Årets varmaste sommardag och publikrekord på Villa Strömpis, en av Sveriges största komiker Magnus Betnér på scenen, bättre kunde det inte bli, det blev det inte heller.

Magnus har antagligen ryktet om sig att vara den bittraste, hårdaste ”jag skiter i allt och alla” komiker som finns i Sverige. Det kanske är så, men den komiker som släntrade ut som en överkörd uteliggare på Villans scen såg garanterat inte ut som den gamle Magnus. Trötta ögon, påsar stora som sopsäckar under ögonen och med en begynnande kagge dök han upp, glöden i ögonen fanns inte heller där.

Visst var det samma röst, men inte på det där rappa ”bitchslap” sättet som man är van vid, Magnus började med att säga att alla under 22 år är dumma i huvudet, vilket kan vara rätt till stor del. För att sedan berätta att han gillar att stå på Villans scen, men att är en aning skrämmande då man ser  publiken eftersom han är van vid nattklubbar där man inte ser så mycket.

Å andra sidan så kan man säga att början lovade gott, att han skulle testa lite nya grejer på publiken för att se om det funkar eller inte. Alltid uppskattat och kul när man får ta del det som ska komma skall, men då ska komikern som testar det ha en plan en någorlunda röd tråd hur det hela ska läggas fram. Nu kanske Magnus hade det, men det var inte på något som helst synbart sätt då hela showen kändes ganska slentrianmässig.

Självklart lockade han fram skratt, men förrän det var ca 20 – 25 minuter kvar då Betnér tog till det hårda artilleriet av skämt, knulla, sex och såna finesser. Men ett proffs vet hur  man räddar upp en annars väntande taskigt avslut, och det är det som gör Magnus till den han är. För till slut sydde han ihop påsen och man fick sig ett gott skratt, det är därför man går och kollar stand up. För att må bra, även om nu Magnus trodde att han vid ett tillfälle att publiken fick sig en klump i magen av en av hans moralkakor som då och då poppar upp. Men icke sa nicke, det vara bara en skön feeling efter ridå.

För att sammanfatta det hela så var det inget mer eller mindre än en ok upplevelse där kändes som att den gode Magnus Betnér inte riktigt var på hugget, men som sagt var gjorde han en godkänd insats.

Magnus Betnér får hela…
svampen clearsvampen clearsvampen clearsvampen fadesvampen fade

Kolla in bilder från showen >>

anders-olofssonAnders Olofsson, Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login