Lokalt | Besöksrekord på mellandagsrean

Av den 26 december, 2015

Intresset för mellandagsrean har aldrig varit större. Fler kunder än någonsin tidigare valde att besöka Elgiganten vid gårdagens rea-start.

Juldagen befäster därmed positionen som den största handelsdagen för året. Storsäljaren för dagen var stora tv-apparater med smarta funktioner och hög prestanda.

Mellandagsrean har blivit en tradition starkt förknippad med Elgiganten och möjligheten att fynda kvalitetsprodukter till riktigt låga priser.

Från Kiruna i norr till Ystad i söder rapporterades om köer på upp till hundra meter utanför varuhusen inför öppning klockan 08:00 och kundtillströmningen fortsatte i en jämn takt under hela dagen.

– Intresset för mellandagsrean fortsätter att växa. Fler kunder än någonsin tidigare valde att besöka oss under gårdagen och vi kunde möta upp det starka intresset med en riktigt bra tillgång på produkter. Trots en succébetonad Black Friday i ryggen tangerar vi fjolårets rekordstarka omsättning under juldagen, som därmed befäster positionen som vår starkaste handelsdag under hela året. Allt sammantaget vet vi att vi gjort väldigt många kunder nöjda med sitt besök hos oss och det är oerhört glädjande, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Stora TV-apparater från 55 tum och uppåt dominerade efterfrågan. Den starka ljudtrenden resulterade också i en stor efterfrågan på hörlurar, trådlösa högtalare, ljudsystem för hemmet och soundbars. Även mediespelare som Apple TV och Google Chromecast ökar kraftigt i efterfrågan.

– I år har kunderna nästan uteslutande valt att handla kvalitetsprodukter med bättre specifikationen och ett högre snittpris. Det ser vi inom samtliga produktgrupper, men framför allt inom ljudsegmenten och TV där de stora skärmarna med den senaste tekniken dominerar efterfrågan, säger Niclas Eriksson.

Andra storsäljare för dagen var smartphones, aktivitetsarmband och smartklockor. Försäljningsstatistiken visar däremot på en något svagare efterfrågan på surfplattor och bärbara datorer.

– Smarttelefonen fortsätter att stärka sin position som central enhet i våra liv. Flera av gårdagens storsäljare som mediespelare, wearables, hörlurar och trådlösa högtalare kan kopplas samman med telefonen. Det smarta hemmet är under ständigt utveckling och efterfrågan visar tydligt hur vi sakta men säkert bygger upp ett digitalt liv med telefonen som ständig följeslagare, huvudenhet och nav, säger Niclas Eriksson.

Under mellandagsrean passar många kunder på att uppgradera hemmet med nya vitvaror och inbyggnadsprodukter till köket. Bland storsäljarna hittar vi kyl och frys-paket samt självrengörande ugnar och induktionshällar med flexibla zooner.

Fakta mellandagsrean:
Under de första fem minuterna omsattes varor för närmare 4 miljoner kronor på elgiganten.se
Under den första timmen såldes en TV varannan sekund via internetbutiken
Under en timme såldes 1,5 tvättmaskiner per minut via internetbutiken
Under dagen såldes 5500 konsolspel
Under dagen såldes dubbelt så många stavdammsugare som förra året
Elgiganten räknar med fortsatt stark efterfrågan under hela helgen. Från och med idag kan kunderna också boka sina produkter på nätet för att hämta ut i ett varuhus via tjänsten collect@store.

Prylar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login