Lokalt | Benesser spelade på Våghustorget under Live at Heart

Av den 8 september, 2015

Live At Heart var i full gång i lördags eftermiddag på Våghustorgets utomhusscen och i år hade man två scener utomhus vilket var extra trevligt.

Scenen på Stallbacken var åter väldigt uppskattad på årets Live At Heart. Tyvärr var vädret dåligt men en liten skara publik hade hittat till lördagens konserter med varierande musik.

Under åren har jag upptäckt flera riktigt bra band på Live At Heart bl.a. Hong Faux, Thalamus, Orango, Frantic Sunday och Louise Lemon för att nämna några som verkligen gjort ett avtryck. Benesser är albumaktuella med ”Purpose & Cause” som släpptes i augusti. Man slås direkt av Benessers originella och nyskapande sound när konserten drar igång i regnet på eftermiddagen som lockat ett fåtal entusiaster.

Bandet är väldigt komplett med riktigt skickligt gitarrspel av Henric som gör ett bra jobb trots att förutsättningarna inte är de bästa. Låten ”Pupos&Cause” är en tung, spaceig komposition som fäster sig kvar efter konserten och sångaren Robert röst är väldigt välljudande. Musiken de framför är tung och djup med en skön atmosfär som jag tror den lilla publiken uppskattar.

Benesser är ytterligare en ny intressant bekantskap för mig som jag hoppas se igen med lite bättre förutsättningar i framtiden.

Benesser får hela…

svampen-clear-1svampen-clear-1svampen-clear-1svampen-fade-1svampen-fade-1

Johan Bergdahl, Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login