Lokalt | Beer & Burger stoppet på söder levererar toppburgare

Av den 3 december, 2015

Örebro har fått en ny restaurang som inriktar sig på bra öl och burgare.

Beer & Burger stoppet på söder har precis slagit upp portarna på söder i Örebro och det är Indigos gamla lokaler som man byggt upp den nya restaurangen.

Inriktningen är en skön kvarterskrog med bra mat av amerikansk stil fast med deras egen twist och ett ambitiöst öl utbud.

Prisnivån är resonabel med till exempel burgare från hundraåtta kronor.

Vi passade på att kika in för att prova maten och känna på atmosfären.

beer-and-burger-bar

Atmosfären är lugn, smakfull och harmonisk med dämpade färger och belysning. En sak som är slående är avsaknaden av tv-skärmar. Detta är dock ett medvetet val från ägarna då man vill att människor skall komma dit för att njuta av maten och sällskapet.

beer-and-burger-interior-02

Så till maten. Vi provade på en burgare och fish and chips samt den för Beer and Burger unika efterrätten öl friterad kanelbulle.

Burgaren
Hamburgaren är grillad och saftig men inte kladdig, har bra struktur och lagom mycket tuggmotstånd. Man har valt att inte använda sig av några såser eller dressingar, istället lägger man en chiligryta ovan på själva köttet samt lite färskost. Självklart finns här också ett par salladsblad och en tomatskiva.

beer-and-burger

Smaken på burgaren är mycket bra och balanserad där man låter råvarorna tala. Det här är en av de bästa burgarna jag ätit och slår de flesta (kan vara stans bästa burgare). Det enda som jag har att anmärka på är att brödet kanske är en aning tråkigt.

En trevlig detalj med att man valt att inte använda sig av olika såser är att denna burgare fungerar bra att äta även om man som jag har en någorlunda tilltagen ansiktsbehåring utan att hitta diverse kladd i skägget efteråt.

Burgaren får…

svamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-tom

Fish and Chips
Fisken man använder sig av är kolja som man låter ligga i salt lag för att sedan fritera med en frityrsmet som bland annat innehåller Guinness. Till fisken serverar man nu i jultider en saffransremulad.

Det här är en bra fish and chips med en lagom frasig yta och saftig fin fisk. Ölen i frityrsmeten ger en fin biten beska till anrättningen och som skiljer ut denna fish and chips från andra jag provat. Jag tycker också att saffransremuladen passar fantastiskt bra till.

Fish and Chips får…

svamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-tom

Pommes frites 
Båda rätterna serveras med pommes frites som är precis lagom friterad med ett frasigt yttre och mjukt inre så som i alla fall jag vill ha mina pommes.

Efterrätt
Till efterrätt så provar vi en av ställets signaturrätter nämligen öl friterad kanelbulle, denna serveras med vaniljglass och grädde. Jag måste säga att jag var skeptisk till denna skapelse när jag förs hörde talas om den, men det är helt enkelt barnsligt gott och jag kan bara rekommendera alla att prova detta.

beer-and-burger-dessert

Öl friterad kanelbulle med glass och grädde får hela…

svamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-hel

I övrigt så är portionerna rejäla och jag blev ordentligt mätt. 

Jag rekommenderar verkligen ett besök på Beer & Burger stoppet på söder och varför inte prova deras Prison Burger som serveras på en fängelsebricka av rostfritt stål.

Beer & Burger ligger på Änggatan 13 i Örebro.
Öppet 16:00 till Sent.


karl-johan-sandbergKarl-Johan Sandberg, Mat & Dryck | Lokalt

Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login