Lokalt | Bear Beer två färgstarka björn

Av den 31 augusti, 2016

1 september släpper Systembolaget två björn-nyheter på 33 cl burk från danska hovleverantören och bryggeriet Harboe.

Den första och starkaste björnen är Bear Beer Extra Strong Lager 7.0% som släpps i fast sortiment, pris 10.90 kr / st. Den andra och extremt prisvärda björnen är Bear Beer Premium Lager 4.6% som släpps i beställningssortimentet till marknadens mest attraktiva ölpris 7,90 kr / st.

Harboe Bryggeri började brygga öl 1883 och är idag ett av Danmarks största bryggerier. Fram till mitten av 1970-talet var bryggeriet relativt litet och levererade öl och andra drycker till den lokala marknaden. 1972 började en ung tysk ingenjör vid namn Bernd Griese på bryggeriet och saker och ting började förändras.

Bernd utmanade sättet produkterna distribuerades och hade snart identifierat ett behov av ett starkt varumärke som kunde ta Harboe till en ny nivå, både nationellt och internationellt.

Under hösten 1974 lanserades Bear Beer under det danska namnet Bjørnebryg. Björnen valdes som en symbol för styrka och renhet, och framförallt som en symbol för Norden.

Bear Beer (Bjørnebryg) blev Harboes främsta varumärke och gjorde att företaget kunde bryta ny mark i ölvärlden. Detta gav det lilla bryggeriet drivkraften att nå internationella marknader. Idag finns Bear Beer i över 60 marknader över hela världen. Idén bakom succén var enkel, att sälja riktigt bra kvalitetslager till riktigt bra priser som alla har råd att köpa.

Harboe har tack vare sina framgångar fått status som dansk hovleverantör.

Bear Beer Extra Strong Lager 7.0 %
Detta öl har en extra stark alkoholhalt men är trots den höga alkoholhalten balanserad och god och upplevs inte alls ”spritig” i smaken tvärtom. Även här är beskan från humle balanserad. Färgen på Bear Beer Extra Strong är gyllene. Den starkaste björnen säljs i fast sortiment och finns i de flesta Systembolagsbutiker.

Pris: 10.90 kr.
Nr: 1316.
Burk 33 cl.

Bear Beer Premium Lager 4.6 %
En lageröl av högsta kvalitet. Bear Beer 4,6% har en gyllene färg och är en balanserad lager med fräscha humletoner. Bear Beer Lager 4,6% är marknadens mest prisvärda lageröl på burk och säljs i beställningssortimentet.

Pris:7.90 kr.
Nr: 1348.
Burk 33 cl.

Mat & Dryck | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login