Lokalt | Battle of Vikings för sjätte året

Av den 12 maj, 2015

Battle of Vikings blir för sjätte året en av de tuffaste endurotävlingarna i Europa.

  • Battle of Vikings blir deltävling nummer tre i FIME Extreme Enduro Cup
  • Utmanade för förarna och extremt underhållande för publiken
  • Örebrokompaniet går in som partner till arrangemanget

Arrangörsklubben Kilsbergens MK är i full gång med att preparera banan inför den sjätte upplagan av extremendurotävlingen Battle of Vikings som inleds den 24 juli i Storstenshöjden, Örebros alpina centrum.

Tävlingen är etablerad både i Sverige och Europa som en av de tuffaste endurotävlingarna och den statusen ska vi behålla, säger Morgan Rosell ansvarig och grundare av Battle of Vikings

Tävlingen startar på fredag eftermiddag med en Prolog som bestämmer startordningen inför lördagens huvudtävling.

Prologen går på en snabbare kortare bana med både fullgas i slalombacken och över tekniska svåra partier, i täta heat med runt 20 förare i varje heat.

På lördagen släpps förarna ut på den långa extrembanan, med vinnaren från Prologen som första startande. Banan tar förarna genom hårda partier i skogen, tekniskt svåra och spektakulära byggda hinder och utmanande upp och nedförsbackar i terrängen runt Storstenshöjdens södra nedfart. Varvet avslutas med att förarna utan hjälp ska ta sig uppför en stenig och mycket svår svart pist, en verklig utmaning.

Formatet på tävlingen gör den inte bara väldigt utmanade för förarna, utan också extremt underhållande för publiken som kan följa tävlingen nära, och hålls informerade av speakern genom högtalarna som finns runtom backen samt en FM sändning.

Vid start och mål i Storstenshöjdens södra backe så kommer ett familjevänligt arenaområde att byggas upp där publiken kan följa åkarna över de mest extrema hindren.

Det känns väldigt kul att få vara med och utveckla Battle of Vikings 2015. Örebrokompaniet, Kilsbergens MK och Storstenshöjden kommer att skapa en rejäl utmaning för förarna och en spektakulär folkfest för publiken, säger Jimmy Führ projektledare på Örebrokompaniet

I och med denna information så öppnar vi också officiellt anmälan för deltagare via www.battleofvikings.se

Nöje | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login