Lokalt | Barnvagnsrace på lördag för Världens Barn

Av den 23 september, 2015

Barn växer upp i flyktingläger, bor i plåtskjul och tvingas leva på gatorna. Lördagen den 26 september har du chans att, tillsammans med ditt eller dina barn, vara med och göra skillnad. Då arrangerar Svenska kyrkan och Världens Barn ett barnvagnsrace!

Idén om ett barnvagnsrace väcktes under ett samtal mellan personalen på öppna förskolan i Olaus Petri församling och Josefin Stålbert, regionsamordnare för Världens Barn.

Vi gillade tanken på att samla ihop föräldrar med barn och barnvagnar och tillsammans göra något för utsatta barn runt om i världen, säger Ann-Christin Rundh, fritidsledare i Olaus Petri församling.

Det finns en rad öppna förskolor runt om i Örebro pastorat som besöks av föräldrar och barn varje vecka och alla bjuds in att delta.

Vi hoppas att många vill vara med, säger Ann-Christin Rundh. Ju fler som ger järnet, ju mer pengar får vi in till utsatta barn som växer upp under betydligt tuffare och svårare omständigheter än våra egna barn i Sverige.

”Världens barn är allas barn”
Upplägget är enkelt. Alla deltagare samlas vid Olaus Petri församlingshem lördagen den 26 september från klockan 12.30 för bössutdelning. Senast 12.50 bör man vara på plats, för prick klockan 13.00 drar barnvagnsracet igång söderut, från Olaus Petri kyrka med sikte på S:t Nicolai kyrka.

Genom att gå från en kyrka till en annan, visar vi på behovet av gemensamt ansvar – att världens barn är allas barn, säger Ann-Christin Rundh.

Vi tror att det blir en härlig syn när alla drar iväg tillsammans, säger Josefin Stålbert. När barnvagngsgänget nått Nikolai, sprider deltagarna ut sig på olika platser i city och skramlar intensivt under ungefär en timme.

Som tack bjuds alla deltagarna i barnvagnsracet på fika från klockan 14.30 i Nikolai prästgård, där det händer en massa saker den här lördagen – som barnallsång, go’fika och drop in-dop!

Lokalt
Örebroguiden

Pontus Olofsson kommer att ge järnet med sönerna Sixten och Algot.
Foto: Andreas Hylthén

You must be logged in to post a comment Login