Lokalt | Barns fantasi tema i pjäs för mellanstadiet

Av den 27 oktober, 2015

Den 2 november kl. 13.00 är det örebropremiär för Hemligheter, en föreställning för skolår 4–6 som kommer att spela på Nya China och på turné i länets skolor. Pjäsen handlar om barns hemligheter och deras behov av fantasi. Pjäsen är skriven av ensemblen och bygger på deras egna erfarenheter.

Alla bär på hemligheter. En del vill vi hålla inom oss hela livet. Andra vill ut, de skaver och stör, men modet räcker inte till för att berätta – inte ännu… En är rädd för att den nya klassen ska fråga om pappa. En annan ljuger. Varför gör jag det? Vem är jag? Egentligen? En tredje spelar. Musiken svävar iväg. Ut i rymderna.

Hemligheter är regisserad av Michael Cocke, konstnärlig ledare för Örebro länsteater, och är ett samarbete med Folkteatern i Gävleborg. Idén till föreställningen kommer från Folkteaterns arbete med pjäsen Alice i underlandet. Ett starkt tema under den processen var vikten av att låta barn få fria rum att fantisera – fritt från konventioner och prestationer. Att det inte är något att vara rädd för. Utifrån dessa tankar, erfarenheter och samtal prövade Folkteatern att skapa ett sådant rum utifrån teaterns möjligheter till att leka med fantasi och förvandlingar. Resultatet blev föreställningen Hemligheter.

Produktionsuppgifter…
MEDVERKANDE: Aja Rodas, Cecilia Wernesten & Per Westrin. AV: Michael Cocke, Aja Rodas, Cecilia Wernesten & Per Westrin. REGI: Michael Cocke. SCENOGRAFI & KOSTYM: Katrin Brännström. KOREOGRAFI: Jimmy Meurling. PRODUKTION: Folkteatern i Gävleborg

Premiär den 2 november
Hemligheter har premiär den 2 november klockan 13.00 på Nya China, Storgatan 1 Örebro. Där spelar den i två veckor innan den ger sig ut på turné i länet.

Offentlig föreställning 7 november
Den 7 november ger vi en offentlig föreställning av Hemligheter på Nya China klockan 15.00. Biljetter går att köpa via Örebro länsteaters webbplats.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login