Lokalt | Banditos kommer till Örebro

Av den 25 april, 2016

BANDITOS slog ner som en bomb under Live at Heart i höstas! ”Vilket band!”, ”Hon sjunger ju som Janis Joplin!” På två korta spelningar lyckades de skapa stor uppmärksamhet och blev en snackis som fortfarande går runt. 

Tydligen verkade det åt båda håll, för nu hör Örebro till en av de städer som bandet önskat komma tillbaka till, när de nu gör en längre sommarturné. Missa inte, Banditos har många planer för framtiden och vi vet inte när Örebro står på önskelistan igen. Nu är de dessutom aktuella för Sweden Rock 2016!

Kulturhuskällaren (Kulturhusets B-sal) ONS 8 JUNI, kl. 20.00, kl. 19.30 öppnar kassan.

Om Banditos
I takt med att lövträden fick sin brandgula höstfärg kunde vi under augusti och september 2015, med egna ögon, bevittna det stora genombrottet i Skandinavien för detta egensinniga americana-punk-rock-country-soul-blues-band från Birmingham – sedan cirka 3 år hemmastadda i Nashville. Det var en speciell känsla. 

Det blev tydligt vilket avtryck bandet redan gjort, och fortsätter att göra, samt på vilket obestridligt kompromisslöst vis de gjorde varje spelställe till sitt eget. 

När de i sommar återkommer till våra breddgrader är det med fokus på dels festivalscener och dels på städer som de specifikt bett om att få återkomma till. Dessutom beväpnade med nya låtar plockade från sitt andra album (kommer ut under året på Bloodshot Records) samt med vetskapen att hela den hungriga Europa-marknaden står i givakt och väntar på dem.Men fortfarande under 2016 får vi alltså ha Banditos för oss själva, bara ett litet tag till. Därtill inleds turnén med två spelningar i Danmark, som än så länge fått vara utan. Missa dem inte! 

Banditos blev en stor angelägenhet för den skandinaviska rock’n’roll-publiken när videon till deras ”Old ways” fick viral spridning på Facebook i maj 2015. Sällan har vi upplevt något liknande, hur ett band som så uppenbart står på toppen av sin förmåga hamrar sig rakt in i hjärtat på lyssnaren. 

Under sensommarens Skandinavien-turné fick de sedan högsta betyg av bland andra Nils Hansson i DN som särskilt uppmärksammade sångerskan Mary Beth Richardson som något av vår tids Janis Joplin. 

Bandet blev intervjuade över ett uppslag i Sonic Magazine, ansågs vara bäst just nu i Aftonbladet, utsågs till ”Band of the week” av Fenriz från norska black metal-bandet Darkthrone samt hyllades i norska Klassekampen av Norges svar på Lennart Persson, Tom Skjeklesæther. För att bara nämna ett litet axplock.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login