Lokalt | Augustin Erba kommer till Örebro stadsbibliotek

Av den 23 mars, 2016

Augustin Erba är journalist, författare och radioproducent. Som författare är han aktuell med den prisbelönta romanen Blodsbunden – ”om en extraordinär barndom i stockholmsförorten Fisksätra, ett miljonprogramsbygge liksom ideologiskt insprängt mellan Nackas flottaste områden.

Förorten som hade två ansikten, som Erba beskriver det, ett brottsbelastat och hotfullt, ett som handlade om solidaritet och gemenskap. Dit flyttar Amadeus med sina två yngre syskon, sin egyptiska pappa som är atomfysiker och sin sjukliga mamma som är blåblodig prinsessa.”

I sitt arbete som radioproducent har Augustin Erba bland annat producerat och regisserat radioteaterserien Världshistorien i P1 där han också skrev manus till ett stort antal av pjäserna. Serien sändes 2013 och fick stor uppmärksamhet och rekordpublik på över två miljoner lyssnare. Världshistorien byggde på Raoul Wallenberg-kalendern som gavs ut av Forum för levande historia. Som radioproducent har Augustin Erba också bland annat arbetat med Sommar & Vinter i P1.

Tid: tisdag 29 mars kl. 18.30
Plats:
Stadsbiblioteket, Caféscenen
Fri entré. Begränsat antal platser.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login