Lokalt | Åter dags för Örebro Race Day

Av den 8 september, 2016

Snart är det åter dags, 2014 blev det en succé och vi håller alla tummar för att vädret skall bli bra även denna gång.

Jag talar så klart om Örebro Race Day, som åter intar centrala Örebro för att denna gång under två dagar visa upp en stor mängd motordrivna fordon och motorsportsprofiler. Bland annat kommer precis som förra gången Marcus Ericsson och Sauber F1 att delta med en bil.

För övrigt bjuds det på driftinguppvisning med den svenske mästaren samt Monstertruckuppvisning. Lotus Team Classic kommer med två av Ronnie Petterssons gamla bilar, man har till exempel med sig den Lotus -79 som Ronnie vann Österrikes GP med.

En rolig grej på lördagen är utmaningen mellan Örebro Hockeys Emil Kåberg och ÖSKs Ivan Stenberg som möter varandra i en time track utmaning.

Det kommer så klart också bli en hel massa andra supersportbilar att beskåda, vad sägs om Ferrari 488 GTB och Lamborghini Huracán  Coupé + Spyder eller Lamborghini Diablo och McLaren 675 LT.

Man får också besök av några riktiga rallymonster som Toyota Celica ST 185 WRC och Grupp B bilarna Audi S1 X2 och Ford RS200.

Se hela programmet här>>

Årets område ser större ut än från förra Race Day i alla fall på pappret, men det återstår att se, man har i alla fall ett nytt eventområde som är tillgängligt för allmänheten så att även de som inte har biljett kan ta del av evenemanget till viss del.

Örebro race day område

Så räkna med en racebränsledoftande och motordånande tillställning vid Rudbeckstunneln, ttt tips så här inför evenemanget är att lämna bilen hemma för det kommer bli trångt om parkeringsplatserna i stan.

Nöje | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login