Lokalt | Astrid Lindén och Clas Thor – Årets Jeremiasstipendiater

Av den 17 augusti, 2015

Stiftelsen Jeremiasfonden har seden 1960 delat ut Jeremiasstipendiet som är ett arbetsstipendium. Stipendiet ska gå till en eller flera personer som på något sätt ägnar sig åt litterär verksamhet och som är född och/eller verksam inom Örebro län.

Årets stipendiater är Astrid Lindén och Clas Thor som har med sin bok ”Författarna i staden” skapat ett unikt verk om Örebros rika litterära kultur och om ”staden vid vadets historia”. Astrid och Clas har kartlagt stadens författare genom tiderna och har med sin bok räddat en del lokala författare undan glömskan.

Ännu en gång kan vi imponeras över det gedigna arbete som Clas och Astrid kontinuerligt lägger ner på att dokumentera och förmedla kunskap om vår trakts kulturhistoria, säger Agneta Blom, ordförande för stiftelsen Jeremiasfondens.

Under Jeremiasdagen, söndag den 23 augusti, delar Kommunfullmäktiges ordförande och Stiftelsen Jeremiasfondens ordförande Agneta Blom ut Jeremiasstipendiet till författarna. Programmet startar kl. 15 på Spelgården i Wadköping.

Se hela programmet för Jeremiasdagen >>

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login