Lokalt | Arla lanserar färsk laktosfri mjölkdryck

Av den 3 september, 2016

Som ett av de första mejeriföretagen i världen introducerar Arla en mjölkdryck som är som vanlig färsk mjölk – fast utan laktos. Mjölken smakar lika gott och innehåller samma naturliga proteiner, vitaminer och mineraler. Arla Färsk laktosfri mjölkdryck finns att köpa från vecka 38 i två varianter om 1 liter – mellanmjölk och standardmjölk.

Arla har tillverkat färsk mjölk i över 100 år. I takt med att efterfrågan på laktosfria produkter ökar lanseras nu Färsk laktosfri mjölkdryck.Produkten avnjuts som vilken mjölk som helst, både varm och kall – både som dryck, i kaffet, i matlagning och bakning.

– Efterfrågan på laktosfria produkter fortsätter att öka och vi är mycket glada över att nu kunna erbjuda en färsk laktosfri mjölk som är precis lika god som vanlig färsk mjölk, säger Maria Lindholm, Product Manager på Arla.

Vid framställningen av laktosfri mjölk filtreras först en del av laktosen bort. Resten bryts ned med hjälp av laktasenzym. Sedan homogeniseras och lågpastöriseras mjölken, innan den packas och distribueras på samma sätt som ordinarie färsk mjölk.

Arla Färsk laktosfri mjölkdryck lanseras i handeln vecka 38. Konsumentpriset[1] är cirka 15,90- 16,50 kr per förpackning.

Mat & Dryck | Länet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login