Lokalt | Arja Saijonmaa kommer till Stadsträdgården

Av den 16 juli, 2015

Arja Saijonmaa har spelat in ett nytt album efter 15 års tystnad! ”Dig har jag kär… min svenska sångbok”, är 13 sånger om livet och smärtan. Ensamhet och längtan. Minnen och saknaden. Glädjen och lyckan. Hösten och våren. Och framför allt sommaren: de ljuva nätternas, de milda vindarnas och de doftande blommornas yra och eufori. Albumet innehåller de stora tidlösa svenska klassikerna med inslag av nya sånger plus två bonuslåtar: \”Jag vill tacka livet” och \”Högt över havet” som är Arjas största sånger i en helt ny musikalisk tappning.

Arja har skrivit själv texten till singeln som släpptes först. Det är hennes första egna sångtext och heter: ”Min ensamhet”. Trogen sig själv har hon lyft fram sånger som tilltalat hennes hjärta. Sånger med innehåll både textmässigt och melodiskt. -Sånger jag sjunger ska ha substans, något att ta tag i, ord som sticker, något att kunna förmedla, gestalta, ge en tolkning. Det är melodin och den goda texten som bär musiken. Nu vill jag hylla den svenska visan, de stora klassikerna, den stora berättelsen, den underbara lyriken och de tidlösa melodierna, säger Arja.

Albumet är akustisk, naket, enkelt och med musiker som exponerar hela sin musikaliska virtuositet: en stråkkvartett, argentinsk bandoneon, gitarr, piano och komp.

Plats: Stadsträdgården i Örebro
Datum: Fredag 17 juli
Insläpp: kl. 17.00
På scen: kl. 19.30
Entré: 220 kr (plus ev. serv.avg.)
Förköp: Tickster.com, Najz Prajz & Stadsträdgården

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login