Lokalt | Äntligen säsongspremiär för Klubb Bubbla

Av den 12 oktober, 2015

På tisdag den 20 oktober är det säsongsstart för Klubb Bubbla på Nya China. Denna gång med bland annat en deltävling i CLASH! – Metaforernas rikscup.

På programmet:
CLASH! – Metaforernas rikscup
Tro det eller ej, den udda sporten metaforbrottning har nu en svensk rikscup och på Klubb Bubbla hålls en av de avgörande deltävlingarna. Tyska veteranerna Die Zebras möter Raggarmobben från Småland. Två lag som vaskats fram i deltävlingar i Detroit och som nu ska puckla på varandra ordentligt i en match om den svenska titeln. Friare än frijazz, mer bundet än bunden vers, galnare än schizofreni och framför allt svettigare än Ranelids tupé.

Bengt Berg
Sprungen ur den Värmländska myllan och med en trave böcker från Heidruns förlag i bagaget kommer tidigare riksdagsledamoten Bengt Berg till Klubb Bubbla. Med sig har han ett urval från sina drygt 40 år som författare och scenpoet.

Om Klubb Bubbla
Klubb Bubbla är Örebro länsteaters scen för estradpoesi och spoken word. Sedan 2011 har Klubb Bubbla under Michael Horvaths ledning bjudit in Poetry Slam-vinnare och andra spännande poeter och har snabbt blivit en spetsscen i genren. Ordkonstnärer möts, ibland i snabba dueller med ord, ibland i lugna soffsamtal. Michael Horvath är tidigare svensk mästare i improesi med en lång rad titlar bakom sig inom Poetry Slam.

När? Var? Hur?
Nya China, Storgatan 19 Örebro
Tisdag den 20 oktober
Klockan 19.00

Biljettpris 150kr.
Student 100kr.

Länkar
Mer information och biljettbokning här>>
Mer om CLASH! och metaforbrottning här>>
Mer om Bengt Berg här>>

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login