Lokalt | Ännu finare Halloumi åt svenska folket

Av den 8 september, 2016

Det råder en riktigt halloumi-boom i Sverige. Vi äter mer halloumi än någonsin och osten har blivit en året-runt favorit. Svenska folket har upptäckt fördelarna med den proteinrika och mättande osten. Det gläder oss och därför lanserar vi nu en ännu ’finare’ halloumi, gjord på endast får- och getmjölk. Handgjord enligt originalreceptet – utan komjölk. Det är nämligen skillnad på halloumi och halloumi, det vet Frixos Papadopoulos som tagit den cypriotiska osten till Sverige.

I konceptet Fontana Frixos Finest™ lanseras nu en extra fin halloumi som är tillverkad av endast får- och getmjölk vilket tillsammans med lite mynta ger osten dess goda smak. Osten är handgjord enligt det ursprungliga cypriotiska receptet utan ko-mjölk och formad likt en halvmåne. Halloumi är ett riktigt mathantverk från Cypern.

Fontana var först ut på den svenska marknaden med halloumi redan på 80-talet. Det har tagit många år att bygga upp marknaden och idag är Fontana marknadsledare på halloumi.

Innehållet i halloumi är positivt för den som söker ett hälsosamt och mättande alternativ. Fontana Frixos Finest™ Halloumi innehåller 23g protein och endast 2.5g kolhydrater. Osten är enkel att använda, antingen äter du den naturell eller så grillar eller steker du den snabbt. Halloumins användningsområdena är oändliga.

– Nu verkar svenska folket uppskatta osten mer än någonsin. Det finns många anledningar till att försäljningen ökat senaste tiden och en av anledningarna som vi ser är att vi väljer äta mindre kött, eftersom halloumi är proteinrik och mättande ersätter den naturligt köttets plats på tallriken. En ytterligare påverkan är MAX® succélansering av Halloumiburgare. Det känns extra kul att lansera en halloumi som påminner om vår egen gårdshalloumi som vi växte upp med, säger Corina Papadopoulou, kommunikationschef, Fontana Food AB.

Under vecka 38 lanseras Fontana Frixos Finest Halloumi i butik och du kan köpa osten hos dagligvarukedjorna ICA butikerna i Örebro län, rekommenderat pris:44.90kr

Mat & Dryck | Länet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login