Lokalt | Andy’s Lekland kommer till Marieberg

Av den 28 april, 2016

Andy’s Lekland, som årligen tar emot över en miljon besökare, öppnar i Örebro, i början av 2017 slås dörrarna upp till det 4000kvm stora leklandet som inom kort börjar byggas i Marieberg.

Andy’s Lekland har som mål att ge mer lek i livet till alla barn och deras vuxna. För att lyckas med det har företaget utvecklat ett nytt leklandskoncept som höjer ribban rejält för vad ett lekland kan och ska vara. Såklart finns en stor lekställning med studsmattor, rutschkanor, hinderbanor osv. men ett stort fokus ligger också på aktiviteter för kreativt skapande och lekfullt lärande. Bl.a. finns ett område som kallas ”Kvarteret”, som är en uppbyggd stad med olika rum där barnen kan leka och utforska. Där finns bl.a. en teater med utklädningskläder, en bilverkstad, en matvarubutik, ett bibliotek mm. Leklandet får även en fullskalig restaurang, med inriktning på ekologisk, nyttig och god mat samt flera fantastiskt tematiserade kalasrum, där man kan fira sitt barnkalas.  

”Vi brinner för att ge alla barn och deras vuxna mer lek i livet, och det känns enormt roligt att få ge alla Örebroare detta. Föräldrar är rätt vana med hur lekland brukar vara och vilken nivå de brukar hålla. Vi är stolta över att erbjuda lekland av en helt annan kvalité, både när det gäller attraktioner, dekoration och tematisering, restaurang och kalas. VI investerar ungefär dubbelt så mycket i våra lekland som övriga leklandsaktörer gör, men det tycker vi alla barn och deras föräldrar är värda. ” säger Patrik Engman, VD för Andy’s.

Öppningen av Andys i Örebro är början av en kraftig expansion, både i Sverige och Europa. I dagsläget planeras ett 20-tal nya lekland bara i Sverige. I december öppnar Andy’s i Valbo, Gävle och kort därpå Andy’s i Marieberg. ”Vi har länge velat hitta en bra lokal i Örebro. När vi tittat på vad som erbjuds i området så finns inget som kommer i närheten av detta. Vi ser fram emot att kunna erbjuda alla barn och deras vuxna framtidens lekland” säger etableringschef Klaus Scherrer.

Andy’s Lekland kommer till Marieberg – Mer lek i livet för alla Örebroare.

Nöje | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login