Lokalt | Alcazars Disco Defenders på Sverigeturné kommer till Örebro

Av den 23 oktober, 2015

Efter två säsonger i Göteborg och Stockholm tar Alcazar ut sin show ”Disco Defenders” på Sverigeturné.

Dessutom utökas den pågående höstsäsongen på Hamburger Börs i Stockholm med 13 föreställningar. Det har nu sålts över 55 000 biljetter till den pampiga discoshowen som även hyllats i media med bland annat 4 av 5 i betyg av Dagens Nyheter, Göteborgs-Posten och QX. Sverigeturnén har premiär i Västerås 29 januari 2016 och besöker åtta städer. Biljetterna till turnén och höstsäsongen finns ute nu.

Det känns fantastiskt roligt att få fortsätta med Disco Defenders en tredje säsong. Att dessutom få sprida disco-febern över hela Sverige har länge varit en dröm, hälsar bandet.

Discogudarna Alcazar har gjort stor succé med showen ”Disco Defenders”. Trion Andreas Lundstedt, Tess Merkel och Lina Hedlund skapar varje kväll ett discoinferno av glitter, partystämning och hits tillsammans med några av Sveriges absolut bästa dansare, ett åttamannaband och Edward af Silléns regi.

Publiken får höra discoklassiker från 70-talet och framåt och självklart också Alcazars egna discohits så som ”Crying at the Discoteque”, ”Not a Sinner, Nor a Saint”, ”Alcastar”, ”Stay the night” och “Blame it on the Disco”.

Både publiken och recensenterna uppskattade uppenbarligen säsongen på Rondo i Göteborg. Publiken fyllde nästan varenda plats under hela våren och pressen skrev omdömen som ”bara att kapitulera inför Alcazar” (Göteborgs-Posten), ”imponerande” (Dagens Nyheter), “fantastisk show” (QX) och “saknar motstycke på en svensk scen” (Borås Tidning).

I september fortsatte ”Disco Defenders” succé på Hamburger Börs i Stockholm och det har sammanlagt sålts över 55 000 biljetter till Alcazars show. För att alla ska få chansen att uppleva discofesten öppnas det nu upp både 13 nya föreställningar i Stockholm under hösten och en Sverigeturné i början av 2016. Sverigeturnén kommer till Örebro och Conventum den 15/4 – 2016

Om Alcazar
Alcazar bildades 1998 och har sedan dess varit en pålitlig leverantör av discohits. År 2000 fick de sin första internationella framgång med låten ”Crying at the Discoteque”. 2003 deltog de i Melodifestivalen för första gången med ”Not a Sinner, Nor a Saint” som slutade trea. Låten slog stort på listorna i Sverige och sålde guld. Sedan dess har gruppen deltagit i Melodifestivalen ytterligare fyra gånger.

Gruppen har under karriären samarbetat med profilerade låtskrivare som Alexander Bard, Anders Hansson, Orup och inte minst fått specialskrivna låtar av Neil Tennant och Chris Lowe från Pet Shop Boys.

Sommaren 2015 uppträdde Alcazar i “Allsång på Skansen” och bjöd på en hel timmes underhållning i det prestigefulla programmet ”Allsångsscenen är din”.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login