Lokalt | Albatraoz kommer till Frimis

Av den 8 juli, 2016

Albatraoz är en svensk hip hop/house grupp bestående av de fem vännerna AronChupa (som är producenten i gruppen), Måns (leadsinger i bandet), Salle (DJ), AndyBarMaskinen och Savvo (rappare).

Bandet bildades 2012 i Borås, deras låt ”Albatraoz” låg på top 100 på Spotify i över 2 månader. I april 2014 släppte de sin andra singel ”Arriba” och även denna placerade sig på top 100 på Spotify. Albatraoz har medverkat i andra låtar, men de har släppts under AronChupas artistnamn.

I juni 2013 blev dom upptäckta av Sony Music och skrev sitt första skivkontrakt och några månader senare hade singeln sålt dubbel platina och spelats över 21 miljoner gången på Spotify.

”Det vart en vanlig söndag med grabbarna – bakfylla, snus, premier league och kaffe. Aron hade gjort ett beat på sin dator och det var då vi kom på den brillianta idén att spela in en låt. Tre timmar senare var låten ”Albatraoz” ett faktum och vi la upp den på youtube. Ett år senare hade vi fått skivkontrakt, nått 8 miljoner hits på spotify, fått åka till USA och spela in musikvideo, och dessutom börjar spela live en hel del.”

Fredag 8 juni står Albatraoz på Frimisscen för ett riktigt sommarbounce!

Video | AronChupa – ”Little Swing” ft. Little Sis Nora | Official Video

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login