Lokalt | Åhléns först ut att sälja Morbergs nya kökskollektion

Av den 30 augusti, 2015

Så var det äntligen dags! Från och med den 26 augusti säljs Morbergs nya kökskollektion på Åhléns varuhus runt om i Sverige och Norge. Kollektionen består av gedigna köksprodukter som Morberg själv använder i köket. Maffiga massiva skärbrädor i ek, rejäla stekpannor i gjutjärn, en vacker mortel i granit och ett exklusivt förkläde i ett helt stycke läder för att nämna några produkter.

Från och med den 26 augusti finns Morbergs helt nya kökskollektion i Åhléns varuhus, det är en serie köksredskap av högsta kvalitet för den den matintresserade allmänheten.

I kollektionen ingår min stora, tjocka, vackra premiumskärbräda i ek. Den är framtagen av mig tillsammans med Viktor Lilliesköld i hans snickerifrabrik i Skaraborg. Ingen stavlimning, utan ett helt stycke vackert trä. Och så får ni inte missa mina fina förkläden. Det ena är ett mycket exklusivt skinnförkläde av vegetabiliskt garvat läder från Tärnsjö Garveri som bara använder kor från Uppland. En perfekt present till sig själv som håller hela livet, eller varför inte som en fin present till en jubilar, säger Per Morberg.

Följande produkter ingår i Morbergs kökskollektion

Morberg skärbräda av ek – liten och stor
Rejäla och användbara skärbrädor av massiv ek med många användningsområden – som serveringsfat, ostbricka men självklart även som redskap vid matlagning.

Rek. cirkapris ink. moms: 499 kr (liten) / 899 kr (stor)
Mått: liten 30x20x2 cm/stor 48x32x3 cm

Morberg skärbräda av ek – Premium
100 % massiv, svenskodlad ek med måtten 35×70 cm, nästan 6 cm tjock och som väger cirka 10 kg. Begränsad upplaga. Att få fram ett helt stycke ek i sådana mått – som inte sedan spricker eller slår sig – kräver att träet har behandlats och torkats på ett alldeles speciellt sätt. Måtten skiljer sig något vilket gör varje skärbräda unik, detta för att använda det bästa ut varje ekstock. Ursprungsträet är minst över 100 år gammalt och har sedan fått ligga och torka utomhus under många år. Därefter har det skett en torkningsprocess inomhus under speciella former. Skärbrädan är sedan varsamt behandlad med den finaste hård-vaxoljan i dubbla lager och är prydd med Morbergs emblem.

Rek. cirkapris ink moms: 3 995 kr

Morberg Stekpanna, 28 cm
Stekpanna Ø28 cm. Handtag i massiv ek. Förinstekt med svensk KRAV-märkt rapsolja.

Rek. cirkapris ink moms: 799 kr (stekpanna)

Morberg Mortel
Vacker mortel av opolerad granit med öron som gör det lättare att hantera pjäsen.

Rek. cirkapris ink moms: 499 kr

Morberg Förkläde och Skinnförkläde Premium
Två olika förkläden. Det ena i 100 % bomull i grönt med avtagbara detaljer i mässing och äkta läder. Bra passning med långa band som går att knyta framtill. De avtagbara detaljerna gör att förklädet kan tvättas. Rek. cirkapris 899 kr ink moms.

Det andra är ett mycket exklusivt skinnförkläde av vegetabiliskt garvat läder från Tärnsjö Garveri som bara använder kor från Uppland. Mått: 70×100. Rek. cirkapris ink moms: 3 995 kr

Morberg Grytlapp och Grytvante
Grytlapp och Grytvante i grönt i 100 % bomull med avtagbara detaljer i mässing och äkta läder. De avtagbara detaljerna gör att produkten kan tvättas. Rek. cirkapris ink moms: 129 kr (lapp), 199 kr (vante)

Morberg Kökshandduk 2-pack

En tålig kökshandduk i (grå eller grön)i 100 % kvalitetsbomull med måtten 50×70 som går att tvätta om och om igen. Mönstret är inspirerat av samebandet som pryder ryggen på boken ”Den stora matresan” (Bonnier Fakta, 2011). Rek. cirkapris ink moms: 149 kr 

Grytunderlägg
Grytunderlägg tillverkad av ek och format som ett kryss. Rek. cirkapris ink moms: 159 kr

Träredskap 3-pack (Sked, slev och gaffel) av ek
Klassiska och rejäla träredskap av ek som, om välskötta, kommer hålla en livstid. 33 cm.

Rek. cirkapris ink moms: 299 kr

I butik från och med den 26 augustiMorbergs köksredskap kommer att finnas i Åhléns varuhus från och med 26 augusti.

Mat & Bak
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login