Lokalt | Afterwork-fenomenet Out Of Office kommer till Örebro

Av den 1 juni, 2016

Afterwork-fenomenet Out of Office som på 1.5 år vuxit från 200 st gäster på premiären till att fylla Kungsträdgården med över 15.000 st deltagare kommer nu till Örebro och Villa Strömpis trädgård fredagen den 3:e juni.

Grundarna Mikael Wennerros och Robert Pihl träffades på Berghs School of Communication och såg tidigt ett gemensamt intresse för service, underhållning och socialt umgänge. De såg ett ledigt säljfönster i Sthlm mellan 17.00-21.00 samt behovet bland deras hårt arbetande vänner & kollegor att få gå på ”nattklubb” men som sällan hade möjligheten pga familj och arbete. 

Out of Office har nu blivit en arena för hårt arbetande i karriären som vill uppleva en bombastisk nattklubbsmiljö hand i hand med nätverkande, god service och underhållning. Eventen är alltid gratis och äger rum en fredag i månaden mellan 16:00 – 20:00 på olika platser. Det startade i Stockholm 2013 och gensvaret var stort. 

2 år senare finns Out of Office etablerat i Göteborg, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Stockholm med events parallellt en gång i månaden.

– Gästerna är primärt ”young professionals” i åldrarna 23-35 som har kontoret som gemensam arena men arbetar inom olika yrken ex finans, marknad, IT och sälj. Då intresset för eventen har varit så pass stort har vi valt att införa en åldersgräns på 23 år för att värna om vår ursprungsgäst”, säger Mikael Wennerros.

Out of Office har vuxit 100% organiskt genom sociala media utan varken mediapartners eller reklamköp. Det första utomhuseventet på Norra Bantorget lockade lika många besökare som premiären av Summerburst. Planen för 2015 är att erbjuda 3st stora utomhusevents i Stockholm och Göteborg samt öka besöksantalet i de Nordiska huvudstäderna. Nya marknader för etablering blir troligtvis Malmö, London och New York.

Detta är ett koncept vi har följt under tid och verkligen imponerats av kreativiteten hos skaparna. De har verkligen lyckats bygga upp nåt från grunden och vi är så taggade att få dem till Örebro och Villa Strömpis, säger Fredrik Karlsson, Marknadschef på Laweka-gruppen.

Fredagen den 3:e juni mellan kl. 16:00 – 20:00 tar Out Of Office After Work över trädgården på Strömpis. Mellan kl. 16:00 – 18:00 är det fri entré för alla festsugna örebroare!

Om Villa Strömpis:
Allt började 1858 när sockerbagare Pehr Pettersson öppnade ett ”Schweizeri” på holmen. När Hotellbyggnadsbolaget senare 1876 började arrendera holmen så öppnades en restaurang och man byggde ett par enklare träbroar. Detta var starten för en lång och anrik tradition av restaurang och nöjeskrog på Varboholmen, Strömparterren.

Och nu nästan 140 år senare förs traditionen vidare med Villa Strömpis om än i en något uppdaterad version. Men den ståtliga ”Gula Villan” kommer aldrig förlora sitt stolta arv och historia.

Våra ambitioner är att leva upp till våra gästers höga förväntningar och stå ut som det i särklass bästa nöjesstället i Mälardalen.

Nöje | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login