Lokalt | Titiyo ger sig ut på sommarturné och kommer till Örebro

Av den 29 juni, 2016

Onsdagen den 22 juni gav sig Titiyo ut på en lång sommarturné och besöker Örebro och Stadsträdgården lördag 2 juli. Festivalturnén inleds i Uppsala och därefter väntar spelningar på bland annat Stockholm Music & arts i Stockholm, Storsjöyran i Östersund, Malmöfestivalen, Kulturkalaset i Göteborg och Peace & Love i Borlänge.

Titiyo har ett framgångsrikt år bakom sig. Hennes Grammis-nominerade album ”13 gården” släpptes förra året och fick full pott i Nöjesguiden och 4 av 5 i Dagens Nyheter, Aftonbladet, Expressen och Upsala Nya Tidning. Det nya materialet på svenska fick landets souldrottning att skapa en ny scennärvaro under vårens Sverigeturné, där Titiyo gjorde succé. Gaffa delade ut full pott i betyg och skrev att det är ”det bästa hon gjort”, Dagens Nyheter att de är ”hela karriärens allra bästa” och Expressen att hon “sprider soulsken”

Det blir härligt känslosamt för mig när jag sjunger på svenska och det känns viktigt att texterna når fram till publiken. Därför tänkte jag igenom liveupplägget lite djupare den här gången och var noga med att skapa en speciell stämning utifrån vad låtarna handlar om, berättar Titiyo.

Resultatet blev väldigt lyckat och det var inte bara Titiyo själv och publiken som uppskattade konserterna. De hyllades även i media och flera tidningar tyckte det var det bästa hon gjort.

Det är ju fantastiskt att göra sin femtielfte turné i livet och få höra att det är det bästa som jag gjort. Det är bra bensin till motorn att få sådana recensioner och att känna så själv också. Nu längtar jag tills nästa vecka när vi sätter igång igen, avslutar Titiyo.

Titiyos festivalturné har premiär i Uppsala den 22 juni och lördage den 2 juli kommer Titiyo till Örebro och Stadsträdgården.

Pressröster om Titiyo live
”Detta är faktiskt det bästa hon gjort”
/Gaffa, betyg 6 av 6

”solklart en av fredagens och hela festivalens höjdpunkter” (…) ”en scennärvaro som är så stark att hon i stort sett kunnat spela vad som helst”
/Corren, betyg 4 av 5

”hela karriärens allra bästa”
/Dagens Nyheter, betyg 4 av 5

”Titiyo sprider soulsken”
/Expressen, betyg 4 av 5

”hon får hela den sittande publiken på fötter (…) och bevisar att hon verkligen är souldrottningen nummer ett i landet.”
/Dalarnas Tidningar, betyg 4 av 5

”fantastiskt låtmaterial och galet snygga arrangemang ”
/Upsala Nya Tidning

”här finns en så stark röst och så många bra minimalistiska idéer”
/Aftonbladet

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login