Lokalt | 25 maj koras Årets Stadskärna 2016 på Conventum

Av den 20 maj, 2016

Borås, Umeå eller Varberg – vem blir Årets Stadskärna 2016?

På kvällen den 25 maj koras Årets Stadskärna 2016 på Conventum i Örebro, förra årets vinnare. Över 400 ”stadsutvecklare” från hela landet kommer att vara på plats för att delta i Svenska Stadskärnors Årskonferens samt bankett, där det avslöjas vem utmärkelsen går till. Det är tre starka kandidater som redan är vinnare för sitt strategiska och långsiktiga arbete att stärka sin stad och stadskärna som destination.

Årets tema är ”Gör Skillnad!” och syftet är att lyfta fram goda exempel på stadsutveckling i alla dess former som involverar både staden dess besökare och invånare, berättar Björn Bergman, vd för Svenska Stadskärnor.

Bland talarna finns bl a Ola Thuvesson, universitetslektor i platsutveckling vid Lunds Universitet som kommer redovisa resultatet från forskningsprojektet Den moderna konsumenten. Charlotta Mellander, professor vid Internationella Handelshögskolan i Jönköping kommer att prata om Platsens kvaliteteter spelar större roll för utvecklingen än du anar!

Deltagarna bjuds på mycket inspiration, många matnyttiga lärdomar, tips, forskningsrön och trender. Nytt för i år är Urbana samtal i form av 25 runda-bord-samtal kring urbana frågor. Det är vårt sätt att skapa interaktion och delaktighet med alla våra engagerade ”samhällsbyggare”, fortsätter Björn Bergman.

Som vinnare 2015 är det extra roligt att nu få visa upp Örebro och vår fina stadskärna. Vi marknadsför mötet gemensamt på plats i Örebro för att berätta för örebroarna att vi är stolta över vår stad och nu är värd för mötet, säger Monica Ståhl, Örebro Convention Bureau.

Nöje | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login