Lokalt | 2 Blyga Läppar kommer till Villa Strömpis sommarscen

Av den 28 juli, 2016

2 Blyga Läppar skapades någon gång under perioden 2006-2007 i en liten lägenhet i Kalmar. Repertoaren bestod av en låt ”Jag & Krister” och under flera års tid var den ett givet inslag på festerna för att skapa en skön partystämning.

När låten väl hade cementerats och blivit ett bejublat allsångsnummer så packade jag ner gitarren för att åka på Sweden rock festival 2009 och festa lite i goda vänners lag. Efter avslutad festival så åkte det upp några klipp på nätet (som hamnade i miljonbudgetvideon till ”Precis som jag vill”) där jag spelade ”Jag & Krister” inför glada åskådare. Videon skulle senare nå min gamla barndomsvän Linus Sundvall, ägare och producent på Soundwall Productions, som föreslog att jag skulle komma upp till hans studio och spela in låten, vilket gjordes under sensommaren 2009.

Genomsvaret var enormt och flera gamla idéer dammades av och skrevs till färdiga låtar som spelades in under hösten 2009 – våren 2010. 10 juni 2010 släpptes officiellt skivan ”Urladdad Utblottad Ursäktad”.

2010 var även året då 2 Blyga Läppar gjorde karriärens första gig som blev mycket uppskattade.

Efterfrågan på ”Urladdad Utblottad Ursäktad” var stor och flera nya låtar spelades in b.la Jag vill ha dig, baby (utan kläder) som kom att bli en dunderhit med flera miljoner spelningar på Spotify och som hamnade på skivan ”Såhär vi jobbar” släppt 2013.

2014 fick 2 Blyga Läppar sitt definitiva genombrott med singeln ”Världens Bästa Tjej”. Efterföljande sommarturné blev en braksuccé som sågs av tiotusentals människor.

2015 släpptes det tredje albumet och resten är historia och på lördag 30 juli spelar 2 Blyga Läppar på Villa Strömpis sommarscen.

Läs mer om eventet här!

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login