Lokalt | ​​Moa Lignell och Melissa Horn kommer till Conventum i vår

Av den 23 oktober, 2015

Tre år efter debutalbumet ”Different Path” släpper Moa Lignell idag sitt egenproducerade album ”Ladies’ Man”. Med stor värme och avskalad ljudbild bjuder Moa in lyssnaren till en stund av påtaglig närvaro där man får ta del av djupa möten och gripande berättelser.

I vår väntar en omfattande turné tillsammans med Melissa Horn i Sverige, Norge och Finland. En av låtarna på Melissas kommande album har Moa varit med och skrivit.

Det är avskalat, vackert och klämmer på en nerv som får en att känna att man vill ta alla låtar och svepa in sig som ett tjock tryggt täcke. På ett okonstlat vis beskriver Moa olika typer av händelser, möten och relationer baserat på både egna och vänners erfarenheter. Titelspåret ”Ladies’ Man”  handlar om Moas pappa. ”Jonathan” är, med dess olika ”scener”, ett bra exempel på hur hon närmast skapar små filmer med sina låtar. Låten handlar om mötet med skådespelaren och vännen Jonathan Andersson (Johnny i filmen ”Känn Ingen Sorg”). ”Old Towns” är en duett med Plura. Tid och rum försvinner och det går inte annat än att förälska sig i dess nyanser och kontraster när man hör Plura och Moa filosoferar över livet, vägval och erfarenheter.

Två år efter deras första framträdande på Rockbjörnen satte sig Moa och skrev låten ”Old Towns” med en förhoppning om att Plura skulle vilja göra duetten tillsammans.

– ”Jag skrev den för min egen skull, så att jag skulle ha något att utgå ifrån. Man kan säga att låten är en sammanfattning av ett kvällssamtal med någon man inte känner. Den handlar om ett möte, det gör alla mina låtar mer eller mindre.” berättar Moa.

Moa står för både text och musik på samtliga tolv spår. De första två singlarna ”Where I Stand” samt ”We’re Still Young” har Tobias Fröberg producerat. För resterande låtar har Moa tagit på sig producentrollen, en process som har inneburit mycket jobb och ansvar, men Moa ångrar sig inte.

– ”Min manager frågade om jag inte ville testa att producera själv. Jag hade inte vågat tänka den tanken riktigt, jag tänkte att ’det är väl bara gubbar med skägg som sitter och gör sådant’. Men jag bekantade mig med tanken och efter att skivbolaget tyckte det lät spännande och kul så började processen på allvar. Albumet är inspelat i Pentagon Studios under tre veckor tillsammans med teknikern Robert Qwarforth.”

Förutom att jobba på sitt eget album har Moa även hunnit med att skriva en låt tillsammans med Melissa Horn till hennes kommande album ”Jag går nu”. Under våren 2016 åker Moa Lignell med som förband på Melissa Horns turné i Sverige, Norge och Finland. Hittills är 47 konserter inbokade och turnépremiären sker på Södra Teatern i Stockholm den 3 februari.

Albumet ”Ladies’ Man” släpps idag den 23 oktober.

Moa Lignell och Melissa Horn kommer till Conventum 30/3 – 2016

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login