Lokalpolitiker i Örebro utmanar Stefan Holm

Av den 13 juni, 2018
Stefan Holm

Under Klossfestivalen den 5-8 juli i Örebro kommer Stefan Holm, som är en av Sveriges mest framgångsrika friidrottare i modern tid, rekordhoppa över ett höjdhopp som är skapat av insamlat lego. Lokalpolitiker i Örebro utmanar nu Stefan ytterligare genom att bygga Karl IX utav lego, målet är att få fler att skänka lego till rekordhoppet men också att ge Stefan en större utmaning.

Det är en rolig grej att kunna förena nytta med nöje och för en god sak. Jag ser verkligen fram emot Stefans rekordförsök och det är tur inte jag ska hoppa höjdhopp vart fall, säger Per-Åke Sörman, kommunalråd för Centerpartiet Örebro kommun

Ju mer lego som samlats in – desto högre måste Stefan hoppa, eftersom höjden på ribban beror på hur mycket lego som finns att bygga med. Bakom initiativet står appen BriXtar, en samlingsplats för legoentusiaster i alla åldrar, och Erikshjälpen Second Hand. Legot som höjdhoppsribban är byggt av kommer att ha skänkts till ändamålet av privatpersoner och när festivalen är slut kommer det skänkas vidare till Erikshjälpens e-handel secondhand.se.

Nu vill lokalpolitiker i Örebro uppmärksamma ändamålet och bygga för att fler ska skänka sitt oanvända lego. De kommer bygga Karl IX, mannen som som la grunden till den mer moderna Vasaborgen Örebro slott, helt i lego. Förhoppningen är att fler ska skänka lego som kan återbrukas och också att Stefan får en större utmaning.  

— För mig är höjdhopp och lego det bästa av två världar och det känns kul att kunna förena mina intressen och dessutom kunna bidra till något väldigt positivt, säger Stefan Holm.

Höjdhoppsställningen kommer byggas upp av några av Sveriges främsta legobyggare, i samarbete med Klossbutiken. Under Klossfestivalen kommer besökarna få möjligheten att hoppa över legoställningen, under tiden det byggs upp och blir högre och högre. Barnen kommer även kunna hjälpa till att bygga. När det är färdigt, på festivalens sista dag, kommer Stefan Holm göra sitt rekordhopp.

Klossfestivalen pågår 5-8 juli i Örebro och rekordhoppet äger rum den 8 juli, redan nu kan privatpersoner och organisationer skänka lego till ändamålet, det gör man på rekordhoppet.se

Erikshjälpen Second Hand och secondhand.se säljer skänkta varor som genererar medel till sociala och humanitära insatser via Erikshjälpen eller samarbetspartners. Erikshjälpen Second Hand vill även erbjuda människor gemenskap, arbetsträning och praktik för att hitta vägar till personlig utveckling. Med barns drömmar som drivkraft vill Erikshjälpen vara med och förändra världen. Genom insatser för utbildning, hälsa samt trygghet och skydd ges barn och unga runt om i världen hjälp och möjlighet att våga drömma om framtiden. Erikshjälpen vill att alla barn ska bli sedda och tagna på allvar.

BriXtar är ett inspirerande och interaktivt forum för legoentusiaster i alla åldrar. Appen uppmuntrar till kvalitetstid mellan barn och föräldrar och är också en samlingsplats för vuxna legoälskare. BriXtar gör det möjligt att få ut det mesta av sina bitar och bidrar därmed till en klimatsmart legoupplevelse. Användarna kan återanvända sitt lego genom att hitta ny inspiration, bli kreativ och skapa nya byggen med det lego som man redan äger. BriXtars vision är att alla, både vuxna och barn, mår bra av att skapa med lego.

Nöje | Klossfestivalen
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login