Lokala konstnärer som medverkar i årets Open Art

Av den 26 april, 2017
Lokala konstnärer som deltar i Open Art 2017

Open Art 2017 vill skapa en tydlig tanketriangel av de tre världsdelar som är direkt inblandade denna gång, Asien, Europa och Latinamerika.

Här i Örebro blommar självklart också konsten. Årets Open Art innehåller alltså även lokala konstnärer, som exempelvis Anya Blom och konstnärsduon Lina Sundin och Jens Erlandsson. 

I det ena fallet handlar det om graffitikonst med skulptural kraft. Konstverk som är precis här och nu i det stadsrum där biennalen vill verka. I det andra fallet som en samtidskommentar om medierna och växande informationsbubblor, men med smideskonstens tusenåriga praktik i bakfickan. Det kan inte bli annat än intressant.

Open Art Biennale i Örebro vibrerar redan i själva planläggningen av mötet mellan det som man, med några lättsammare penseldrag, kan beskriva som Österlandets eftertänksamma klokhet och den Latinamerikanska sfärens färgstarka livspuls. En triangel av kulturer som osäkrar det givna för något större här, tillsammans, i Örebro, i norra Europa, i världen…

Lokala namn 2017:
Anna Ström, Anna S. Pettersson, Alexander Creutz, Lina Sundin & Jens Erlandsson, Anya Blom och Xenia Popaja.


I sommar förvandlas Örebro åter till konstens urbana tummelplats. Open Art, Sveriges största biennal för samtidskonst i det offentliga rummet, öppnar för sjätte gången. Det blir ett, av många efterlängtat, publikt möte med konst i citykärnan. Stadsrummet laddas under tre månader med spännande kreativitet, magiska upplevelser, och hisnande tankespår. 2017 års speciella fokusländer är Japan och Colombia.

Den 18 juni 2017 slår Open Art Biennale ut i full blom med mer än hundra verk av sextio konstnärer i Örebros stadskärna: Allt kan med andra ord hända! Open Art pågår till den 10 september.

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login