Löfbergs börjar sälja hypad dryck

Av den 15 september, 2018

Den hälsosamma drycken Kombucha har blivit en framgång i stora delar av världen, och amerikanska Humm Kombucha är ett av de ledande varumärkena. Nu tar företaget steget över till Europa där Kafferosteriet Löfbergs blir Humm Kombuchas säljpartner i Sverige. För Löfbergs är samarbetet en del av satsningen på det snabbväxande Ready To-segmentet.

En spännande produkt som kompletterar vårt sortiment på ett bra sätt. Det stärker oss som leverantör av goda, trendiga drycker, säger Lars Appelqvist, vd på Löfbergs.

– Löfbergs är ett innovativt företag, och vi delar passionen för den goda smaken och naturliga, hälsosamma produkter. Därför är det här ett klockrent samarbete, säger Anders Bäckström, COO på Humm Europe.

Stärker säljkåren
Till en början består Löfbergs uppdrag av att sälja Humm Kombucha till svensk dagligvaruhandel, på sikt kan samarbetet utökas till andra områden och marknader i Europa.

Vi har anställt fler säljare för att öka servicegraden och närvaron i butik. Bra för både oss och våra kunder. Får vi förtroende i andra länder också, så har vi en organisation för det, säger Lars Appelqvist.

Löfbergs kan redan konstatera att intresset för Humm Kombucha är stort inom svensk dagligvaruhandel. ICA och Coop är två stora aktörer som redan plockat in drycken i sitt sortiment.

Storsatsar inom Ready To
För Löfbergs är samarbetet med Humm Kombucha en del av storsatsningen inom det snabbväxande Ready To-segmentet. Tidigare i år bildade Löfbergs ett nytt affärsområde med fokus på On the go-produkter. Planen är att växa både organiskt och genom förvärv.

Vi lanserar en rad nya, naturliga och smakrika produkter för att möta nya konsumtionsmönster. Inte minst bland yngre, medvetna konsumenter med fokus på välmående och hälsa, säger Lars Appelqvist.

Löfbergs sortimentet inom Ready To-området består idag av ICE Coffee, Cold Brew och Caffein Water. I januari 2018 förvärvade Löfbergs dessutom SuperBonobo med ett sortiment av rawbars och andra naturliga, ekologiska mellanmål och snacks.

God, hälsosam och ekologisk
Humm Kombucha grundades i USA för drygt 20 år sedan och brygger fortfarande sin kombucha enligt ett gammalt familjerecept. Hösten 2017 byggde företaget en ny, modern produktionsanläggning i Gävle som servar den europeiska marknaden. Här bryggs kombucha, ett fermenterat te fyllt med vitaminer och bakterier som balanserar kroppen, i flera olika smaker. Alla produkter är helt ekologiska.

Mat & Dryck | Kombucha
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login