Loewe bild 9 OLED är en fascinerande annorlunda TV

Av den 27 augusti, 2017

Glamour och minimalism: Loewe bild 9 OLED är en fascinerande annorlunda TV – elegant som en skulptur, Bodo Sperleins senaste design är ett komplett och smart designat konstverk. ”Made in Germany”.

Finess kombineras med minimalism, gediget hantverk kombineras med högteknologi, och överflöd kombineras med underdrift. Inspirerad av The Golden Twenties och Art Deco, har Bodo Sperlein skapat en TV som utstrålar närhet och närvaro som är så fascinerande att TV:n framstår som ett konstverk. Den snygga exteriören täcker en toppmodern teknologi med OLED och Dolby Vision™, som ger livfulla, autentiska bilder och uttrycksfulla, detaljerade färger.

”Bodo Sperleins design uttrycker hans personliga signatur och kommunicerar perfekt Loewes nya tidsanda där övertygande design och teknisk överlägsenhet tydligt visar att home entertainment-produkter lätt kan betraktas som estetiska inslag i inredningen”, förklarar Loewes CEO Mark Hüsges. ”Den extremt platta OLED-skärmen, med den banbrytande OLED-teknologin, och den strömlinjeformade och snygga stålramen, är en väsentlig del av en modern TV.”

Designen: sofistikerad och individuell
Elegant, minimalistisk och imponerande annorlunda. Bodo Sperlein har lyckats att överföra traditionella former och material in det 21:a århundradet med en överraskande twist.

”Den varma guldramen skapar en harmonisk kontrast till den futuristiskt svarta platta skärmen. Min inspiration har varit alkemisternas fascination av guld. Guld står för solsken, ljus, visdom, perfektion och kontinuitet”, förklarar Bodo Sperlein. ”För mig är Loewe bild 9 som en juvel i hemmet.”

Som ett alternativ till Amber Gold finns bild 9 OLED även i färgen Graphite Grey. Båda färgvariationerna harmoniserar perfekt med den ultraplatta skärmen, med sina 7 mm är tunnare än de flesta smartphones. Ett elegant tygskydd täcker anslutningarna och kablarna på baksidan av TV:n.

Handgjorda i Bayern
Den elegant utformade ramen är gjord av stål och finns som tre olika placeringslösningar. Väggmontering, golv- eller bordsstativ. Ramarna tillverkas i en komplex tillverkningsprocess, som börjar med precisionslaserskärning av metallen, följt av manuell svetsning, slipning och polering. Ytan är så småningom belagd med antingen Amber Gold eller Graphite Gray vid en temperatur över 220°C för att säkerställa maximal hållbarhet.

En helt ny bildkvalitet
OLED-teknologin producerar kristallklara bilder med hjälp av självlysande pixlar, som kallas organiska lysdioder. Till skillnad från LCD-skärmar kräver OLED-skärmar ingen bakgrundsbelysning, så när en pixel är avstängd är skärmen helt svart. OLED-skärmen kan växla från att vara bländande ljus till att vara absolut svart på mindre än en mikrosekund. Det ger en fantastiskt naturlig bildvisning. Lägg därtill HDR och Dolby Vision (TM), som ger ännu högre kontrast och ett mycket bredare spektrum av färger så att du får en bildåtergivning som är ännu mer lysande och mer naturlig än någonsin tidigare.

Ljudet: enastående och voluminöst
När Loewe bild 9 startas, glider skärmen automatiskt upp och avslöjar en kraftfull soundbar. Med 120 watt från sex högtalare och fyra passiva basmembran genererar den ett pulserande, varmt och dynamiskt ljud. Ljudet från soundbaren kan perfekt kompletteras med Loewe klang 9 högtalare, som kombinerar teknologin hos en kolonn högtalare med en fullt utrustad subwoofer. Högtalarna kommunicerar trådlöst med Loewe bild 9 OLED TV:n, och med den integrerade 5.1 multikanals-dekodern så behövs ingen extra AV-mottagare.

Användande: enkelt och intuitivt
Det strukturerade gränssnittet är intuitivt och enkelt att använda. Favorit-TV-kanaler, inspelningar, appar och andra källor kan sparas på startskärmen och med TIDAL finns åtkomst till över 40 miljoner låtar. Kanalen kan ändras, en inspelning startas eller en favoritfilm väljas med hjälp av programguiden och bakgrundsinformation om aktuella sändningar kan hittas snabbt.

Den nya Loewe appen kan hämtas från App Store och Google Play till surfplattor och smartphones. Loewe appen omvandlar surfplattor och smartphones till en mobil TV när de har tillgång till hemmanätverket. Live innehåll kan således spelas upp på surfplattan och smartphone direkt från TV:n, liksom innehåll som spelats in på DR+ arkivet, medan TV:n visar en annan kanal.

Teknisk data
Skärmdiagonal: 55″ / 65″
Display: OLED display teknologi 
Upplösning: Ultra HD 
HDR-teknologi: Dolby Vision, HDR10, HLG
Mottagning: DVB-T2/C/S2, analog, 2x CI
Anslutningar: 4x HDMI, 3x USB, micro AV input, integrerad WLAN, LAN 
Digital Recorder DR+: 1 TB kapacitet, med Multi Recording 
Ljud: 120 watts (6 högtalare, 4 passiva membran)
Placeringslösningar: Golvstativ/Bordstativ/Väggfäste

Distribution och priser
Loewe bild 9 OLED finns i två skärmstorlekar: 55″ och 65″.
Rekommenderat utpris för Loewe bild 9.55 OLED inkl. placeringslösning är 83.999 kr
Rekommenderat utpris för Loewe bild 9.65 OLED inkl. placeringslösning är 101.999 kr

Prylar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login