Locobase Repair – återuppbyggande och skyddande hudvård för vårvinterns aktiva dagar

Av den 14 januari, 2020

Frostbitna kinder, nariga läppar och torra hudpartier. Under vintern ökar behovet av återuppbyggande och skyddande hudvård. Dessbättre är hjälpen nära. Locobase Repair reparerar torr och sprucken hud på djupet. Krämen innehåller samma fettämnen som huden producerar själv.

”Utförsåkning eller långpromenader? Oavsett vilket du gillar bäst är Locobase Repair den självklara följeslagaren som ger ett långvarigt skydd och håller huden mjuk, smidig och intakt under aktiva dagar”, säger Petra Wahrenberg, International Brand Manager på Karo Pharma.

Under vintern utsätts huden för stora påfrestningar av den kalla och torra luften. Torr, fnasig och sprucken hud på händer, fötter, läppar och andra ställen på kroppen är vanligt. Torr hud innebär att hudbarriären är skadad. Att smörja in sig med en mjukgörande hudvårdskräm med hudidentiska fettämnen är ett effektivt sätt att reparera den.

Sveriges mest köpta hudvårdskräm*

Locobase Repair är den mest köpta hudvårdskrämen på svenska apotek.Den har använts i generationer mot mycket torr och sprucken hud, samt som kompletterande hudvård vid atopisk dermatit (eksem). Flera studier har bevisat att Locobase Repair är en effektiv hudvårdskräm. Den ger även en omedelbar och långvarig effekt – upp till 24 timmar.

Locobase Repair skyddar och återuppbygger en försvagad hudbarriär

Locobase Repair har en hög fetthalt (63 %) och en dubbelverkande effekt. Den skyddar huden samtidigt som den tillför den mängd fett som hudbarriären behöver för en snabb och varaktig reparation. Locobase Repair tillför hudidentiska barriärfetter som tränger djupt ner i huden och frigörs när det behövs. Den ger ett effektivt och långvarigt skydd mot uttorkning – precis som en läderhandske i kallt och fuktigt väder. Den har ett hudvänligt pH-värde (pH:4)och är helt fri från parfymer och färgämnen. Locobase Repair rekommenderas av det nordiska Astma-och Allergiförbundet.

Säsongstips för torr och sprucken hud

1. Skydda huden med varma kläder. Genom att klä dig varmt skyddar du huden mot kyla och vind. En halsduk eller scarf skyddar ansiktet och läpparna. Varma vantar eller handskar skyddar händerna.

2. Tänk på inomhusvärmen. Att skruva upp elementen är vanligt på vintern. Men kom ihåg att varm luft kan förvärra besvären med torr hud. Sänk istället temperaturen en aning.

3. Duscha och bada med måtta. Undvik att duscha eller bada varje dag och använd oparfymerade produkter. Tänk också på att använda ljummet vatten, eftersom hett vatten spolar bort det naturliga fett som hjälper huden att binda fukt.

4. Smörj in dig. Smörj in utsatta hudområden minst en gång om dagen eller oftare vid behov. Det är extra viktigt att smörja in sig när det är kallt ute. Applicera rikligt med Locobase Repair på utsatta hudområden cirka 10 minuter innan du går ut i kylan. På sätt skyddar du dig mot både uttorkning och frostskador. Locobase Repair fungerar även mycket bra som läppbalsam.

Var hittar jag Locobase Repair? Locobase Repair säljs på apotek i Örebro.

Hälsa | Locobase Repair – återuppbyggande och skyddande hudvård för vårvinterns aktiva dagar
Örebroguiden

Källa Karo Pharma

You must be logged in to post a comment Login