Live på STÅ – Vera Vinter

Av den 5 mars, 2020

Säreget, spännande, suveränt och ärligt. Så beskrivs Singer songwriterns Vera Vinters musik. Aktuellt med sin tredje platta ”TIDEN HAR BÖRJAT OM” som uppmärksammats av PSL, Dagens. Nyheter, SR P3 med flera.

När Vera Vinter debuterade 2012 med albumet Idyll blev hon hyllad för sina poetiska texter ”en sann berättare” skrev Dagens Nyheter. I sin musik bygger hon vidare på en lång textburen tradition inom svensk rock, pop och visa. 2013 släppte hon sin hyllade tolkning av Ulf Lundells klassiker ”Snön faller och vi med den” och deltog i SVTs program Alla tiders hits. 2016 kom albumet ”Monsterland”. Hon har turnerat och supportat artister och band som Bo Kaspers Orkester, Petra Marklund och är nu aktuell med nya albumet Tiden har börjat om och turnén Kvinnoljud.

Vera Vinter skriver, spelar och släpper sin egen musik på enkvinnsbolaget Bjärka, en motpol till musikbranschens boy-herra-välde. Samtaletom kvinnors musikskapande och berättelser är något som Vera brinner särskilt mycket för och hon är bland annat engagerad i SOM (Sveriges Obereonde Musikproducenter) som arbetar för att förbättra villkoren för indipendentbolag i Sverige.

CITAT

”Bäst enligt DN”
– Dagens Nyheter

”… skapar suverän pop just nu…”
– Huvfudstabladet

”…påminner oss om livets essens.”
– Gaffa

” Sköna melankoliska melodier och poetiska texter.”
– NSD

Live på STÅ – Vera Vinter Lördag 7 Mars 2020.

» Mer information här «

Musik | Live på STÅ – Vera Vinter
Örebroguiden

Källa STÅ – Pintxos & Vänner

You must be logged in to post a comment Login