Live på STÅ – Claes Crona & Sofia Ullman

Av den 28 februari, 2020

Claes och Sofia kommer att spela och sjunga tillsammans under kvällen på STÅ – Pintxos & vänner, Onsdag 4 Mars 2020.

Claes Crona
Pianisten Claes Crona ser vi ofta bakom världsstjärnor. Claes trio har gjort ett flertal egna CD. Åtskilliga turnéer med Toots Thielemans, Georgie Fame, Stacey Kent, Svante Thuresson, Putte Wickman, Viktoria Tolstoy, Scott Hamilton, Lill Lindfors, Roger Pontare, Louise Hoffsten och många fler.

Två färska CD/LP har getts ut under 2019, en med Svante Thuresson ”Four” och en med Claes Trio och gästen Scott Hamilton från USA. En av Claes specialiteter är att ackompanjera sångerskor/sångare och instrumentalister vilket inneburit många duoskivor som getts ut. 1984 fick t.ex. Claes en ”Grammy” tillsammans med Putte Wickman för deras duoalbum.

Sofia Ullman
Sofia Ullman är artist, musiker och låtskrivare som kommer från Järfälla. Hon har spelat med artister som Janne Schaffer, Kenneth Gärdestad, Svante Thuresson och Roger Pontare. Hon har även medverkat i radio P4 och turnerat runt i Sverige och på Åland. Inför sommaren 2020 kommer hon att släppa ett nytt album helt på svenska med Janne Schaffer på gitarr.

Sofia kommer att spela låtar från sina album ”Shades of Red” och ”Red fairytales”. I programmet spelas även ”Måla mig i akvarell” som Sofia skrev tillsammans med Kenneth Gärdestad (Ted Gärdestads bror) för två år sedan och kom att bli Kenneths sista utgivna låt.

Live på STÅ – Claes Crona & Sofia Ullman Onsdag 4 Mars 2020.

» Mer information här «

Musik | Live på STÅ – Claes Crona & Sofia Ullman
Örebroguiden

Källa STÅ – Pintxos & Vänner

You must be logged in to post a comment Login