Live på STÅ – Årets Ninja

Av den 8 juni, 2019

Årets Ninja är en singer-songwriter vars musik är hem åt lekfulla texter, dramatiska gitarrtoner och en sångröst med NERV. Lite som Laleh möter Jonathan Richman. En artist som bör avnjutas live för maximal effekt.

Årets Ninja är en säregen artist. En hemmagjord superhjälte och självutnämnd prisvinnare. Hennes låtar präglas av originella texter som blandar melankoli med humor, med titlar som ”Länge leve dinosaurierna!” och ”To hell with paradise”. Med tidigare konserter på bl.a. Norrlandsoperans inlandsturné, festivalerna Umeå Open, PopUp och musikscener i Stockholm och Göteborg är Årets Ninja nu aktuell för en musikalisk helkväll på STÅ i Örebro.

”Var ska man börja med singer-songwriter Årets Ninja, vars musik många gånger om kommer hitta hem till frusna vinterhjärtan och varma sommarsjälar. (…) En tidlös musik och en röst som bryter många ljudbarriärer. Hennes förmåga att kunna knyta samman stilistiska texter och en ekande elgitarr gör uppträdandet än mer nervbrytande och hjärtkrossande. (…) Omfamnande är ordet. Jag tycker synd om de som inte var på plats, uppriktigt synd.”
– Umeå Tidning, recension från PopUp-festivalen i Umeå.

Årets Ninja kommer till STÅ – Pintxos & Vänner Onsdag 12 Juni 2019.

MusikVideo | Årets Ninja – Du Fria (KMJ Ume Sessions)

Musik | Live på STÅ – Årets Ninja
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login