Live at Heart inbjudna till internationell festival

Av den 24 oktober, 2016

I del av att nätverka utomlands och marknadsföra Örebro som en live-stad har Live at Heart blivit inbjudna till Israels största showcase festival Tune in Tel Aviv i November.

Att bli utvald är väldigt prestigefyllt. Tune In Tel Aviv har bara toppnamn på stora internationella festivaler som Coachella, South by Southwest, Glastonbury, The Great Escape, Sziget och Ment.

Vi börjar få en ganska internationell stämpel på Live at Heart, i år hade vi en delegation från Israel här som var imponerade av de toppnamn inom internationella musikindustrin som Live at Heart har som besökare och föreläsare, säger Peter Åstedt som har hand om konferensdelen på Live at Heart.

Även det svenska bidraget till Tune in Tel Aviv upptäcktes på Live at Heart och är bandet The Vanjas.

Det är flera festivaler från hela hela världen som faktiskt är på Live at Heart och plockar upp artister till sina arrangemang, jag hörde flera som blivit bokade till Spanien som en del av att vi bjöd hit inflytelserika spanska festivaler i år och även USA, fortsätter Peter Åstedt.

Internationaliseringen har gjort att flera utländska artister och viktiga internationella talare kommer till Live at Heart. En viktig framgångssaga är att den amerikanska bransch tidningen Billboard utnämnde Aileen Crowley från Digmark som ett av USA:s 40 viktigaste personer under 40 år i musikindustrin.

Vi hade Aileen på Live at Heart och föreläste om streaming 2014, idag har hon haft sina artister etta på Spotify i 47 veckor av 59 sen hon började jobba för Universal vilket är otroligt imponerande. Vi försöker ha en fingertoppskänsla att hitta de personer som är på väg uppåt, Live at Heart ska handla om framtiden, avslutar Peter.

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login