Live at Heart 2020 blir digital – första artisterna klara

Av den 28 juli, 2020

Det blir ingen vanlig Live at Heart i år. Pandemin har gjort att mötesplatsen Live at Heart inte kan genomföras som vanligt. Men vi kommer ändå att genomföra festivalen i ett lite mindre digitalt format. Mellan 2-5 september kommer vi att presentera massa livemusik, den årliga filmfestivalen, seminarier och föreläsningar.

– Live at heart är en viktig festival för musiker och publik. I Örebro, Sverige och världen och vi är mycket glada att vi lyckas genomföra den även det här besynnerliga året 2020. Tillsammans kan vi ta oss igenom det och Tillsammans ser vi fram mot 2021, säger Åke Lundström, VD på Live at Heart.

Alla programpunkter kommer att presenteras under augusti, men vi kan redan nu gå ut med de första artisterna.

I samarbete med Studieförbundet Bilda kan vi nu presentera artisterna för det uppskattade konceptet diaserter, som är en kombination av dialog och konsert som leds av Magnus Sundell, journalist och programproducent på Studieförbundet Bilda.

Årets Diaserter:
Moneybrother
Slowgold
Loney Dear

Årets diaserter på Live At Heart
En diasert är en kombination av dialog och konsert, där en artist i ett renskalat format spelar låtar och i ett samtal berättar om livet i och med musiken. Konceptet har utvecklats av Live at Hearts samarbetspartner Studieförbundet Bilda och har varit en del av festivalen 2017, 2018  och 2019, där diaserterna varit ett mycket uppskattat inslag. Vi är därför glada att kunna presentera tre diaserter även under 2020 års Live at Heart.
Årets diaserter kommer att livestreamas på flera digitala plattformar.

Torsdag 3 september: Moneybrother

2002 släppte Anders Wendin sin första EP som Moneybrother och har sedan dess hunnit ge ifrån sig otaliga album – både under namnet Moneybrother och som Anders Wendin. Hans debutalbum ”Blood Panic” (2003) belönades med en Grammis för Bästa rockalbum. Med ett flitigt turnerande, både på egen hand och med fullt band, har Anders gjort sig ett namn som en av landets främsta liveartister och i sina olika musikaliska kostymer förenat punk, soul, rock och singer-songwriter. Hans senaste album ”Det är dom dagarna jag vill sjunga om” släpptes 2018. Låtarna från skivan blev sedan stommen i en hyllad föreställning 2019, som först spelades på Dramaten och sedan på turné runt om i Sverige.

Fredag 4 september: Slowgold

Slowgold är Amanda Wernes musikaliska alias, både när hon spelar solo och med band. Hon skapar tidlösa, poetiska historier som bärs fram med hjälp av såväl distade gitarrer som drömska sångutsvävningar. Hon har släppt sex studioalbum; det senaste, ”Aska”, släpptes i början av 2020. Slowgold turnerar flitigt, och har bl a spelat support till Ebbot Lundberg och Lars Winnerbäck. Amanda har även varit en del av Freddie Wadlings band. Hon belönades med en Grammis i kategorin visa/singer-songwriter för sitt album ”Mörkare” (2018).

Lördag 5 september: Loney Dear

Loney Dear är sångaren, låtskrivaren och månginstrumentalisten Emil Svanängens musikprojekt, där klassiskt låtskrivande möter komplext vackra produktioner, såväl intima som storslagna. 2003 släppte han sitt egeninspelade debutalbum ”The year of the River Fontana” och har sedan dess släppt ytterligare fem album och turnerat världen över. Han har samarbetat med en rad olika artister, band och orkestrar – och medverkat i två olika Polar Music Prize-galor, där han tolkat Emmylou Harris och Metallica. Hösten 2020 släpper Loney Dear sitt sjunde studioalbum, som liksom hans förra utges av Peter Gabriels Real World Records. Gabriel har kallat Emil Svanängen för ”Europas svar på Brian Wilson.”

Diaserterna leds liksom tidigare år av Magnus Sundell, programproducent på Studieförbundet Bilda och journalist.

Musik | Live at Heart 2020 blir digital – första artisterna klara
Örebroguiden

Källa Live at Heart 2020

You must be logged in to post a comment Login