Little Jinder släpper släpper ny singel och början på något nytt

Av den 1 mars, 2017

Få artister har haft ett lika intensivt 2016 som Little Jinder, i januari släppte hon albumet ”Allting suger” som bland annat innehåller den guldsäljande singeln ”Super 8”.

Albumet är också Grammisnominerad som ”Årets Album” och Josefine själv som ”Årets Textförfattare”. Hon turnerade landet runt både på våren och sommaren och som alla vet hann hon även klämma in en ”Så mycket bättre”-inspelning och avslutade året med det ärofyllda uppdraget att leda Musikhjälpen i P3.

Little Jinders framfart 2017 har inte stannat av nämnvärt, en lång vårturné startade nyligen med en utsålt och kritikerhyllad spelning på Vasateatern i Stockholm. Nya singeln ”Kvicksand” är skriven av Josefine själv med Markus Jägerstedt som producent. En låt med stor attityd och ett lite hårdare sound än vad vi tidigare hört från henne.

”Om man blir sårad, så blir man förtvivlad, sen ledsen och tillslut arg. Om mina två första album var sårad och förtvivlad är min nya skiva arg. Jag försöker ta fram något jag har haft svårt att uttrycka i musik tidigare. Det nya är hårdare, har ett högre tempo och en annan intensitet.” – Josefine Jinder

Kvicksand” är det första smakprovet på en ny väg som Little Jinders musik tar. En stark början på Little Jinders fortsatta karriär som lär fortsätta i samma expressfart som tidigare.

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login