Lindessjön Runt Dagen blir LindeDagen

Av den 12 december, 2016

Lindesbergs Rotaryklubb satte många i rörelse runt Lindessjön 2015 och 2016 – och det blev en stor succé. Nu gör Rotary det igen 10 maj 2017, nu som LindeDagen för att presentera ”det mesta av det bästa med Lindesberg på fyra timmar”. Nätverket Lindekultur är en av medarrangörerna även 2017.

LindeDagen har samma syften, målgrupper och upplägg som Lindessjön Runt Dagen men med nytt namn och några andra nyheter för att utveckla evenemanget som en bred och gemensam marknadsföring av hela Lindesbergs kommun – inte bara Lindessjön Runt.

Syftet är att öka kunskapen om och visa möjligheterna med Lindesberg:
● som en attraktiv plats att jobba, leva, bo och verka i.
● som en attraktiv etableringsort för företag.
● som ett attraktivt besöksmål.

Målgrupper och upplägg är de samma som tidigare – att locka såväl invånare i Lindesbergs kommun som inpendlare och besökare att ta sig runt (hela eller delar av) Lindessjön Runt-leden och samtidigt få lära känna företag, föreningar och offentliga verksamheter som håller Lindesberg i rörelse.

Nyheter 2017

Utställning: Merparten av besökarna 2015 och 2016 gick aldrig runt hela Lindessjön – och missade därför en del utställare. LindeDagen 2017 koncentrerar därför alla utställarna till Strandpromenaden, Loppholmarna och Lindeskolan.

Mässa och seminarier: Merparten av besökarna 2016 missade JOBB & BO-mässan i Lindesberg Arena. LindeDagen 2017 ersätter därför detta med en bredare LINDEMÄSSA i Oscarsparken (tält) som samtidigt blir ett tydligt centrum för LindeDagen. Under dagen kommer det att hållas seminarier på temat ”Hur håller vi Lindesberg i rörelse även i framtiden”.

Tipstävling med LindePaket som priser: Istället för stämpelkort och stämpelstationer och massor av diverse priser får LindeDagen 2017 en enklare tipstävling med färre men mer värdefulla priser till utlottning.

Olika LindePaket kommer att lottas ut bland besökarna i tre ”klasser”:

  • LindePaket 1: Tipstävling för alla deltagare under LindeDagen 10 maj – paket med inriktning på att lära känna och upptäcka vad som finns att göra i Lindesberg.
  • LindePaket 2: Utlottning bland alla som går Lindessjön Runt – paket med inriktning på frisk- och hälsovård som finns i Lindesberg.
  • LindePaket 3: Webbaserad tipstävling för alla som vill tävla med inte kan delta på LindeDagen – paket med inriktning på att få besökare att komma till Lindesberg.

Kultur & Musik | Lindesberg
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login